Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielākā daļa “Blizzard” spēļu vairs nav pieejamas Ķīnā

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada novembrī jau ziņojām par to, ka, nespējot panākt vienošanos ar Ķīnas videospēļu kompāniju “NetEase”, videospēļu izstrādātājs “Blizzard Entertainment” 2023. gada sākumā šajā valstī slēgs pieeju daudzām savām videospēlēm. Sacīts – darīts. Tapis zināms, ka no 24. janvāra Ķīnā vairs nav pieejama lielākā daļa “Blizzard” spēļu, tostarp populārās “World of Warcraft”, “Overwatch 2” un “Diablo”.

    Spēļu atslēgšanas iemesli Ķīnā nav mainījušies. Kā jau iepriekš norādīts, abas puses – “Blizzard” un “NetEase” – nebija panākušas vienošanos par līgumu atjaunošanu, kas atbilstu “Blizzard” darbības principiem un saistībām pret spēlētājiem un darbiniekiem. Līdz ar to tika nolemts līdz šī gada janvārim spēkā esošo līgumu neatjaunot un sadarbību neturpināt. Vienlaikus “Blizzard”, vēloties, lai spēlētāji nepaliktu bez spēlēm, esot centies pagarināt esošo līgumu par pusgadu, kamēr atrastu citu Ķīnas partneri. Taču “NetEase” tam neesot piekritis.

    Reklāma

    Savā paziņojumā par šo situāciju “NetEase” raksturo “Blizzard” izturēšanos kā uzvedību, kad pāris izšķīries, bet joprojām mēģina dzīvot kopā. Lai vai kā, abiem uzņēmumiem ir visai gara kopīga pagātne. “Blizzard” un “NetEase” bija sadarbojušies 14 gadus, izlaižot spēles Ķīnā. Likumsakarīgi, ka sadarbības pārtraukšana spēlētājiem Ķīnā ir diezgan liels šoks, nemaz nerunājot par to, ka viņu iemīļotās “Blizzard” spēlēs vairs nav pieejamas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma