Web Analytics
More
    Reklāma

    Daudzas “Blizzard” spēles no nākamā gada sākuma vairs nebūs pieejamas Ķīnā

    Jaunākie raksti

    Neizdodoties panākt vienošanos ar Ķīnas videospēļu kompāniju “NetEase”, videospēļu izstrādātājs “Blizzard Entertainment” nolēmis no nākamā gada sākuma Ķīnas tirgum vairs nepiedāvāt tādas pasaulē populāras videospēles kā “Overwatch 2” un “World of Warcraft“. Arī vēl vairākas citas spēles: “Hearthstone”, “Starcraft”, “Heroes of the Storm”, “Diablo III” un “Warcraft III” nebūs pieejamas Ķīnā sākot no 2023. gada 23. janvāra.

    Pamatojot šo lēmumu, “Blizzard” savā paziņojumā norādījis, ka abas puses nav panākušas vienošanos par līgumu atjaunošanu, kas atbilstu “Blizzard” darbības principiem un saistībām pret spēlētājiem un darbiniekiem. Līdz ar to šobrīd esošais līgums ir spēkā līdz 2023. gada janvārim un atjaunots netiks. Uzņēmums arī norādījis, ka “tuvākajās dienās” apturēs spēļu pārdošanu un Ķīnas spēlētāji tiks informēti par jauno kārtību. Tiesa, uz atsevišķām spēlēm, kā “Diablo Immortal” tas viss neattiecas, jo par to parakstīts atsevišķs līgums.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “NetEase” ir otra lielākā videospēļu kompānija Ķīnā. Tā sadarbojas ar “Blizzard” kopš 2008. gada, nodrošinot, ka “Blizzard spēles” atbilst Ķīnas stingrajām satura politikām. Nesaprašanās abu starpā nav saistīta tikai ar finansēm, bet arī to, kam pieder intelektuālais īpašums un spēlētāju dati. Vienlaikus “Blizzard” piebilst, ka meklē alternatīvas, kā šo sadarbību atjaunot, lai nākotnē savas spēles atkal varētu atkal piedāvāt Ķīnas spēlētājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    20.11.2022 15:09

    Ja tie atkarīgie mazāk dzenās tās spēlītes, droši vien tiks ietaupīts diezgan daudz elektroenerģijas. Tagad tikai jāizdomā, kur to ietaupīto novirzīt… 🤔

    Krotow
    21.11.2022 13:20

    Mhm, izgāzt visādu shitkoinu ģenerēšanā. Kur projekta vadība vienā brīdī bez brīdinājuma nones serveri, kontus un pazūd no radara.

    Biteme
    21.11.2022 13:55
    Reply to  Krotow

    Te jau viss atkarīgs no tavas vietas un lomas shitkoinu ķēdē – tāpat ar visu pārējo. Kukainīši – mēslu bumbiņas vēlēji tā arī neieraudzīs kopainu, kas paveras no koka zariem. Bet vai tāpēc neveļ? Veļ taču!

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    21.11.2022 15:53
    Reply to  Biteme

    Attiecībā uz bitcoin nekādas vietas ķēdē nav – ir tikai proof of work un pašreizējā tirgus cena un lēmums “rakt/ nerakt” vai “pirkt/ nepirkt/ turēt/ pārdot”.
    Apple un Amazon akcijas arī pa lēto vairs nav iespējams nopirkt, vienīgi ja ir pieejama laika mašīna

    Last edited 1 year ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Reinis Rozitis
    21.11.2022 17:21

    > Attiecībā uz bitcoin nekādas vietas ķēdē nav – ir tikai proof of work un pašreizējā tirgus cena

    Tā pati Ķīna ir spilgts piemērs, ka tomēr ir..
    Ja tev centrālā banka pasaka, ka visas kripto-tranzakcijas ir nelegālas, tad ko..

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    21.11.2022 17:32
    Reply to  Reinis Rozitis

    Komunistu Ķīna ir viens no baismīgākajiem režīmiem pasaulē un to nevajadzētu izmantot kā piemēru jebkam. Un vispār par spīti aizliegumam bitcoin tur joprojām tiek lietots un pat rakts, tiesa gan – mazākos apmēros nekā iepriekš

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    21.11.2022 15:09
    Reply to  Krotow

    Labi, ka bitkoinam nekas tāds nedraud 🙏

    bobis
    22.11.2022 00:35

    Kiniesiem pasiem ir labas 3d speles, vienigi sizetu pasvaki.

    Reklāma