Web Analytics
More
    Reklāma

    Wikipedia saņēmusi vizuālās izmaiņas

    Jaunākie raksti

    Informatīvā mājaslapa Wikipedia ir saņēmusi nelielas vizuālās izmaiņas pēdējo desmit gadu laikā. Tās gan nemainīs kopējo mājaslapas lietošanas pieredzi, bet vairāk atbrīvosies no liekajām lietām.

    Iespējams, ka reālas vizuālās izmaiņas pamanīs tikai aktīvākie Wikipedia lietotāji. Viens no lielākajiem jaunumiem būs galvenes sadaļā, kas būs fiksēta lapas augšā, nodrošinot ātru piekļuvi meklēšanai un rakstu sadaļām. Būs vieglāk pārslēgt valodas, un satura rādītājs tagad ir novietots augstāk, lai palīdzētu orientēties tekstā.

    Reklāma

    Vairāk informācijas rādīs meklēšanas logs lapas augšējā daļā. Sākot rakstīt meklējamo tekstu, tiks parādīts neliels apraksts un fona attēls. Lai varētu koncentrēties tikai teksta lasīšanai, varēs pilnībā paslēpt satura rādītāju. Jaunās vizuālās izmaiņas pie lietotājiem nonāks pakāpeniski, un kā pirmie tās saņēmuši angliskā satura patērētāji. Izskatās, ka arī saturs latviešu valodā redzams jaunajā dizainā.

    Wikimedia Foundation norādījusi, ka mājaslapa nav zaudējusi nevienu funkcionalitāti, un izmaiņas ir tikušas pārbaudītas kopā ar brīvprātīgajiem testētājiem no visas pasaules. Jaunās vizuālās izmaiņas ļāvušas samazināt lapas pārvietošanas skaitu ar datorpeli par 15%, kas nozīmē, ka tas kļuvis pārskatāmāks. Vizuālās izmaiņas padarīs mājaslapu pieejamāku tai paaudzei, kura nav tik ļoti pieradusi lietot internetu.

    Avots: Wikimedia Foundation
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma