Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija sola piespriest sodu Wikipedia par “viltus” informācijas publicēšanu

    Jaunākie raksti

    Marta sākumā, reaģējot uz Krievijas uzsākto karu Ukrainā, valsts federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests Roskomnadzor aizliedza tos informācijas avotus, kas pēc viņu domām izplata nepatiesu informāciju. Tagad viņi vēlas, lai arī informācijas vietne Wikipedia sekotu šim solim.

    Kā norāda Krievija, tad Wikipedia pieejamā informācija esot pretrunā ar to, kas patiesībā notiek Ukrainā, saistībā ar speciālo operāciju, kā to devē šajā valstī. Tāpat norādīts, ka tiek publiskota informācija, kas ir noskaņota pret Krieviju. Protams, šis ir vēl viens solis, lai pasargātu savu propagandu un liegtu cilvēkiem iespēju iegūt patieso informāciju par karu Ukrainā. Par noteikumu neievērošanu Roskomnadzor piespriedīs Wikipedia aptuveni 50 000 dolāru sodu, kas patiesībā neliekas tik daudz.

    Reklāma

    Protams, Wikipedia ir paudusi savu nostāju, ka nepakļausies šādai Krievijas vēlmei, un tas ir īpaši svarīgi, ka krīzes laikā cilvēkiem ir pieeja patiesajai informācijai. Wikipedia turpinās savu mērķi, kas ir brīvi pieejamas informācijas un zināšanu nodošana pasaulē. Iepriekš bijām ziņojuši, ka martā Krievijas iedzīvotāji steidza lejupielādēt Wikipedia saturu, uztraucoties, ka tas varētu tikt slēgts. Izskatās, ka šāda iespējamība kļūst arvien reālāka.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zirgs
    11.04.2022 13:07

    Battle of techno house wikipedia ieraksts skatos jau izņemts

    Krotow
    11.04.2022 14:34

    Wikipedia var droši sūtīt Roskomnadzoru turpat kur krievu kuģi. Palienot zem oficiālās Maskavas prasībām, viņi pārvērstos par kartējo melu lapu. Vienīgais, kas viņiem jādara – jākontrolē lai rakstu labotāju starpa nesaviešas Prigožina darbinieki.

    Krist2ps
    11.04.2022 19:10
    Reply to  Krotow

    Vieglāk viņiem būtu Krievijai vienkārši pagriezt muguru, nekā plēsties dēļ kaut kādām viņu prasībām.

    Pēteris
    11.04.2022 19:37

    It kā taču Wikipedia pati kā organizācija īpaši nepiedalās rakstu veidošanā? Ja tur ir saturs, kas nepatīk Krievijas valdībai, tad valdība vienmēr var šo saturu rediģēt – kā jau publiskā enciklopēdijā. Protams, rēķinoties ar to, ka pēc viņiem vienmēr var nākt nākošais rediģētājs :)

    Last edited 2 years ago by Pēteris
    Reklāma