Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijā ļaudis steidz lejuplādēt Wikipedia saturu

    Jaunākie raksti

    Pēc iebrukuma Ukrainā 24. februārī, Krievijas valdība arvien vairāk sākusi kontrolēt dažādus informācijas kanālus. Iespējams, ka nākamā interneta vietne, kuras pieeja Krievijā varētu tikt slēgta ir Wikipedia, tāpēc vietējie iedzīvotāji steidz lejupielādēt tās saturu.

    Līdz šim Putins jau bija aizliedzis lietot Facebook un Instagram sociālos tīklos, nodēvējot tās par ekstrēmistu organizācijām, un tad Krievijas iedzīvotājiem nācās mācīties lietot VPN. Sabiedrībā sāk parādīties bažas par to, ka varētu tikt aizslēgta viena no plašākajām informācijas vietnēm internetā – wikipedia.org. Tiesa, daudzi skolēni, studenti un pasniedzēji jau zina, ka Wikipedia nevar uztvert kā drošu zinātnisku informācijas avotu un to nevajadzētu izmantot atsaucēs.

    Reklāma

    Tomēr ikdienā šajā resursā noteikti var itin ātri atrast informāciju, kas palīdz saprast, kādu sev radušos jautājumu vai interesi par noteiktām lietām. Kā norāda medijs Slate, tad krievu valodā esošās Wikipedia kopijas lejupielādes daudzums audzis par 4000%, salīdzinot ar šī gada janvāri. Serviss Kiwix, kas palīdz lejupielādēt saturu, atklājis, ka 42% lietotāju plūsmas tagad nāk no Krievijas. Iepriekš šis rezultārs ir bijis vien 2%. Krievu valodas informācijas saturs aizņem 29GB. Protams, pagaidām Krievijas valdība nav slēgusi pieeju Wikipedia, taču strauji augošā lietotāju interese norāda uz bažām sabiedrībā.

    2015. gadā Krievija uz vienu dienu slēdza lapu, jo tajā bija publicēts ar marihuānu saistīts ieraksts, tā kā šī nebūtu pirmā reize.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.03.2022 12:21

    Visi VPN provaideri ārpus Krievijas jau vēl nav nogriezti.

    Reklāma