Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” akciju vērtības kritums Maskam šogad izmaksājis 140 miljardus ASV dolāru

    Jaunākie raksti

    2022. gads akciju tirgum nav bijis labvēlīgs, ko īpaši izjutuši tehnoloģiju uzņēmumu akciju turētāji. Vissāpīgākais trieciens skāris tieši “Tesla” akcijas, 2022. gadā no visiem uzņēmumiem piedzīvojot lielāko vērtības kritumu. 28. decembrī to vērtība vien nokritās par 11,5%, kas vairs nav nekas neierasts. Tikmēr kopumā šī gada laikā “Tesla” akciju vērtība sarukusi par 72,72%. Tas negatīvi ietekmē ne tikai investoru portfeļus, bet arī, protams, pašu Īlonu Masku, kura bagātība gada laikā sarukusi par ap 140 miljardiem ASV dolāru.

    Saskaņā ar “Bloomberg Billionaires Index” “Tesla” akciju krahs Maska īpašumu vērtību šī gada laikā līdz 28. decembrim samazinājis par 140 miljardiem dolāru. Neskatoties uz to, Īlons Masks joprojām ir otrs bagātākais cilvēks pasaulē ar 130 miljardiem ASV dolāru. Tiesa, ja “Tesla” akciju vērtība turpinās tikpat strauji krist, līdz gada beigām viņš var noslīdēt uz vēl zemāku vietu.

    Pilnīgi neticami, ka gada sākumā Īlona Maska īpašumu vērtība sasniedza ap 300 miljardus USD. Taču šī gada notikumi, ieskaitot “Twitter” pirkumu, šo skaitli krietni samazināja. Arvien vairāk investoru bažījas par miljardiera spējām vadīt “Tesla” biznesu, vienlaicīgi ļoti lielu uzmanību pievēršot “Twitter”. Kopš Masks oktobra beigās pabeidza “Twitter” iegādi par 44 miljardiem dolāru, “Tesla” akciju vērtība ir sarukusi par vairāk nekā 50%. Lai finansētu šo dārgo pirkumu, Masks arī pārdevis “Tesla” akcijas vairāku miljardu dolāru vērtībā.

    Vienlaikus “Tesla” akciju vērtību negatīvi ietekmē arī pieaugošās bažas par ekonomikas lejupslīdi 2023. gadā un procentu likmju celšana, kas šādu akciju iegādi padara mazāk vilinošu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma