Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Francijā saņēmis 1 miljonu eiro sodu par neatbilstošu komercpraksi pret izstrādātājiem

    Jaunākie raksti

    Šīs nedēļas sākumā Apple saņēmis vienu miljonu eiro sodu Francijā par to, ka pret lietotņu izstrādātājiem tiek noteikti ļoti strikti un neatbilstoši komerciālie noteikumi saistībā ar App Store lietošanu.

    Uzņēmumam nāksies šķirties tikai no viena miljona eiro, un netiks pieprasīts kaut ko mainīt lietotņu veikala App Store darbībā, tā kā šo sodu Apple, visticamāk, pārāk nejutīs. Tas saistīts ar to, ka jau pēc diviem gadiem spēkā stāsies Eiropas digitālā tirgus akts, kam jāierobežo Apple monopols noteiktās jomās.

    Kā norāda pieejamā informācija, tad Apple gatavojas pārsūdzēt šo lēmumu. Pēc uzņēmuma domām tieši App Store ir palīdzējis Francijas lietotņu izstrādātājiem izpaust savu kaislību un radošo garu lietotājiem visā pasaulē. Papildu norādot, ka lietotņu veikals ir droša un uzticama platforma. Citu atbildi es arī īsti negaidīju…

    Kaut arī sods tiešām ir niecīgs, tas ir tikai vēl viens apliecinājums, ka vismaz Eiropas valstis cenšas piegriezt skābekli Apple izveidotajam monopolam, padarot visu ekosistēmu pieejamāku trešo pušu izstrādātājiem. Šeit runa ir gan par lietotņu ielādi telefonos, gan bezkontakta maksājumu izmantošanu un norēķinu iespējām lietotnēs.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    21.12.2022 12:27

    Tiljona kompānijai miljons ir tas pats, kas vidējam latvietim viens cents soda naudā par ātruma pārsniegšanu.

    Skābene
    21.12.2022 15:30
    Reply to  Čiekurs

    Ja labi grib, tad var sareizināt ar dalībvalstu skaitu!

    Reklāma