Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Eiropā, visticamāk, nāksies ļaut uzstādīt lietotnes arī no citiem lietotņu veikaliem

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība, salīdzinot ar citām pasaules daļām, ir uzņēmusi kursu, lai mēģinātu ierobežot lielo tehnoloģijas uzņēmumu monopola stāvokli tirgū, izstrādājot Digitālo tirgu aktu. Tā rezultātā Apple varētu nākties savos produktos uzstādīt lietotnes ārpus App Store lietotņu veikala.

    Piemēram, ASV pagaidām šādu likumu un uzstādījumu neuzskata par prioritāti, bet Eiropas Savienība ir panākusi, ka 2024. gadā visām mazajām viedierīcēm, to skaitā iPhone viedtālruņiem, būs jābūt aprīkotiem ar USB-C tipa pieslēgvietu. Kā nākamais varētu sekot uzstādījums plašāk atvērt lietotņu uzstādīšanu iPhone un iPad ierīcēs.

    Šobrīd to ir iespējams izdarīt vienīgi caur App Store, bet jaunais akts varētu spiest Apple mainīt pieeju. Pagaidām gan nav skaidrs reālais izpildījums šiem noteikumiem, tomēr nav šaubu, ka uzņēmums tik viegli nepadosies šim spiedienam. Piemēram, Apple varētu lūgt trešo pušu izstrādātājiem apstiprināt lietotnes caur saviem izstrādātājiem un par to prasīt samaksu. Tas joprojām ļautu kontrolēt, kādas programmas nonāk iPhone viedtālruņos.

    Tāpat Digitālo tirgu aktam būtu jāliek Apple savās ierīcēs atļaut trešo pušu lietotnēm izmantot NFC bezkontakta savienojumu, ko šobrīd spēj izdarīt tikai Apple Wallet lietotne. Līdzīgi tas ir ar mobilo interneta pārlūku sniegtajām iespējām. Protams, šobrīd nevar paredzēt, cik drastiskas izmaiņas ienesīs Eiropas Savienības pieņemtie likumi, taču to reāli sāksim izjust un varēsim novērtēt sākot ar 2024. gadu. Kā jau minēju, šādas izmaiņas Apple pagaidām izskata tikai mūsu pusē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    16.12.2022 18:45

    Interesanti, kā viņi īstenos verifikāciju. Google tālruņiem ņem uz sava riska lejupielādēto APK un palaid

    Reklāma