Web Analytics
More
    Reklāma

    Kā lietot jauno Apple Freeform piezīmju lietotni? (video)

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā Apple izlaida savu ierīču jaunākās operētājsistēmu versijas, kas nesušas dažus lielākus un mazākus jaunumus. Kā viens no tiem ir jaunā lietotne Freeform, ar kuras palīdzību varēs piefiksēt dažādas idejas lielākam lietotāju lokam.

    Par Freeform lietotni iepriekš tika runāts tieši iPad planšetdatoru kontekstā, jo tā noteikti varētu būt galvenā ierīce tās lietošanai. Tomēr Freeform darbosies arī iPhone viedtālruņos un Mac datoros, lai rīkam varētu piekļūt plašāks lietotāju skaits. Jauno Freeform lietotni es salīdzinu ar digitālajiem pierakstu un ideju ģenerēšnas servisiem, kādus izmanto projektu vadībā, piemēram, Miro.

    Apple piedāvātais risinājums būs liela digitālā virsma, uz kuras izvietot pierakstus, pielikt piezīmju lapiņas, attēlus, interneta adreses un dažādus citus elementus. Ar izveidoto virtuālo ziņojumu dēli jeb angliski saukto board varēs dalīties ar citiem kolēģiem vai draugiem. Es domāju, ka šis noteikti vairāk noderēs tām cilvēku grupām, kuras ikdienā izmanto vismaz vienu Apple produktu.

    Protams, viens no lielākajiem ieguvumiem būs tas, ka informācija atjaunosies reālā laikā un to var rediģēt ikviens lietotājs, kuram ir piekļuve. Tīri no pierakstu veikšanas, lieliski varētu noderēt Apple Pencil, tāpēc uzskatu, ka šis ir īpaši noderīgi iPad lietotāju saimē. Tomēr arī darbojoties iPhone mazajā ekrānā, vienkāršu pierakstu veikšana vai ideju pierakstīšana nesagādāja lielas neērtības. Lai savā ierīcē redzētu Freeform, nepieciešamas iOS 16.2, iPadOS 16.2 un macOS 13.1 versijas.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    AppleFan
    19.12.2022 16:35

    Es šo sāku izmantot kādu laiciņu atpakaļ, kad parādījās publiskā beta. Manuprāt, viena no krutākajām “productivity” aplikācijām. Itkā tik elementāra un vienkārša uzbūve, bet tik ērta! Aizstāj daudzus projektu vadības rīkus, slackus, note šērošanas utt. Lai heiteri saka ko grib, bet Apple atkal nostrādāja uz visiem 100%!

    Andis
    19.12.2022 22:11
    Reply to  AppleFan

    Bet vai tik šis atjauninājums arī nenes AirDrop ierobežojumus?

    Kursors.lv
    19.12.2022 23:47
    Reply to  Andis

    Jā, nes.

    Guntis
    08.01.2023 11:59
    Reply to  AppleFan

    Tiešām labs!!!

    Reklāma