Web Analytics
More
    Reklāma

    Gaidāmais iOS 16.2 atjauninājums ierobežos AirDrop failu nosūtīšanu

    Jaunākie raksti

    Apple AirDrop funkcionalitāte ļauj ērtā veidā apmainīties ar failiem starp dažādām Apple ierīcēm, izmantojot Wi-Fi un Bluetooth savienojumus. Nākamajā iOS 16.2 tiks ierobežota iespēja saņemt failus no nezināmiem kontaktiem.

    AirDrop dalīšanās pamatā ir dažādu veidu ierobežojumi, lai failus varētu saņemt no jebkuras Apple ierīces, saviem saglabātajiem kontaktiem vai konkrētiem cilvēkiem. Nākamais iOS operētājsistēmas režīms ierobežos to, cik ilgi failus varēs saņemt no ikviena, jo iepriekš tas bija neierobežots, bet tagad šis laiks būs 10 minūtes, un katru reizi to būs jāieslēdz.

    Arī man pašam AirDrop darbojas režīmā, ka no ikviena varu saņemt failus, taču Apple gatavojas to mainīt, par standarta opciju izvēloties failu saņemšanu no kontaktiem. Iespējams, tas saistīts ar dažādiem drošības uzlabojumiem, kas gaidāmi iOS 16.2 versijā, taču tik pat labi tas varētu būt kā iemesls, lai nedaudz pielabinātos Ķīnas valdībai.

    Proti, tieši šajā valstī AirDrop tiek aktīvi izmantots, lai rīkotu dažādus streikus un nostātos pret esošo komunistisko režīmu. Taču tā kā Ķīnā tiek ražota lielākā daļā Apple produkcijas, tad uzņēmums kaut kādā mērā nevēlas sliktas attiecības ar pastāvošo valsts iekārtu. Tieši Ķīnā jau ar iOS 16.1.1 versiju ir iedarbināts konkrētais AirDrop ierobežojums, kamēr pārējā pasaule to saņems ar iOS 16.2 atjauninājumu, kas gaidāms drīzumā.

    Protams, AirDrop arī līdz šim ir ticis izmantots ne labākajā veidā, piemēram, sūtot nepiedienīgus foto apkārt esošajām Apple ierīcēm, un saņēmējs varbūt nemaz to nevēlas. Tiesa, tas var kalpot par foršu iespēju lielā publiskā pasākumā nosūtīt kaut ko smieklīgu ikvienam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    12.12.2022 11:41

    Man AirDrop vienmēr jāčakarē iekšā-ārā lai atrastu telefonu kuram gribu sūtīt. Sūdīgākā funkcija iosā.

    grh
    12.12.2022 13:04
    Reply to  Diginauts

    +100.Dažreiz nav saprotams kā viņa darbojas. Vakar draudzenei varēju nosūtīt bildi, šodien vairs nevaru. Situācijas identiskas – abi esam ārā dabā, kur abiem ir ļoti laba LMT 4G zona.
    Pie tam tās situācijas ir dažādas:
    1) draudzenes telefonu neatrod pie Airdrop, lai ko abi nedarītu. Slēdz iekšā ārā/ airplane mode/airdrop un t.t. KĀ nav tā nav;
    2) draudzenes telefonu atrod, bet viņai ne reizi neparādās, ka kāds kaut ko mēģinātu sūtīt. iestājas timeout.

    Jā, jaunākais iOS un ne tie vecākie aifoni.

    Lauris
    12.12.2022 16:39
    Reply to  grh

    Kā jau atzīmēju autoram, airdrop izmanto bluetooth, lai atrastu citu ierīci, un wi-fi, lai fiziski pārsūtītu datus. Šiem abiem jābūt ieslēgtiem, tad problēmām nevajadzētu būt. Ar mobilajiem sakariem šī tehnoloģija nav saistīta.

    grh
    12.12.2022 18:00
    Reply to  Lauris

    Un problēmas ir neatkarīgi no tā. Ieslēgts parasti ir viss iespējamais.

    Biteme
    12.12.2022 11:52

    >>foršu iespēju lielā publiskā pasākumā nosūtīt kaut ko smieklīgu ikvienam.

    ja godīgi – nesaprotu, kā var aizdomāties līdz iespējai dot iespēju pārsūtīt failus visiem sasniedzamajiem aifoniem, kā arī atļaut saņemt no jebkura.

    memčiku pārsūtītājiem taču ir feisbuks, kāpēc viņi būtu jāizlaiž no noslēgtas vides? tas ir kaitīgi un nepareizi.

    LAN
    12.12.2022 15:30
    Reply to  Biteme

    Atgādina zilzobja laikus kad arī varēji pārsūtīt jebkuram autobusā

    Tītars
    12.12.2022 13:21

    Labu laiku atpakaļ atmetu roku airdrop, un izmantoju iCloud link, vai arī messages lai padalītos ar failiem. Bieži karas, ilgi jāgaida.

    Lauris
    12.12.2022 16:37

    Piedod, bet raksts ir sanācis diezgan diletantisks, citēju:
    Apple AirDrop funkcionalitāte ļauj ērtā veidā apmainīties ar failiem starp dažādām Apple ierīcēm, izmantojot tikai interneta savienojumu.
    Man šķiet, ka dalīšanās pamatā ir wi-fi tīkls, nevis internets.
    Otra lieta- “AirDrop dalīšanās pamatā ir dažādu veidu ierobežojumi”. Tas ir kā??

    Usinss
    13.12.2022 07:59

    Pagaidām nav bijušas problēmas kaut ko dropot. Galvenais, lai abas iekārtas ir ar ieslēgtu ekrānu (pamodinātas), tad viss notiek. Labākā fīča, ārti skenēt dokumentus, ievietot bildes prezentācijās, dokumentos, dropojot uz datoru.

    Reklāma