Web Analytics
More
    Reklāma

    Google, Apple un Mozilla apvienos spēkus, lai uzlabotu interneta pārlūku novērtējumu kritērijus

    Jaunākie raksti

    Populārāko interneta pārlūkprogrammu izveidotāji Google, Apple un Mozilla paziņojuši par sadarbību savā starpā, lai izveidotu kvalitatīvākus novērtējumu kritērijus. Jaunais projekts sauksies Speedometer 3, kā mērķis ir izveidot jaunu modeli, kas nosaka pārlūku ātrdarbību.

    Varētu likties, kā tad šie trīs lielie uzņēmumi varētu savā starpā vienoties par salīdzinājumu kritērijiem. Taču Speedometer projekta ietvaros visas puses ir vienojušās par sistēmu, ka lai tiktu pieņemtas lielas izmaiņas kritērijos, tās būs jāatbalsta pārējim diviem uzņēmumiem. Mazāku izmaiņu pieņemšanai pietiks ar viena uzņēmuma atbalstu. Šādas sadarbības mērķis ir ātri virzīties uz priekšu, lai pieņemtu konkrētus lēmumus.

    Reklāma

    Speedometer 3 projekts sekos šobrīd esošā Speedometer 2 pēdās, kas tiek uzskatīts par šī brīža pārlūkprogrammu etalonu, un to izstrādājusi Apple WebKit komanda. Google Chrome, Apple Safari un Mozilla Firefox ir trīs no šobrīd četriem visvairāk lietotajiem interneta pārlūkiem pasaulē. Ceturto vietu ieņemt Microsoft Edge, bet tas ir balsts uz Google izstrādāto platformu.

    Jaunais projekts vēl ir tikai autiņos, tāpēc pagaidām eksperti iesaka pieturēties pie Speedometer 2.1 versijas, kamēr notiek trešās paaudzes attīstība. Kā arī šobrīd nav konkrēti zināms, kad oficiāli plānots palaist Speedometer 3.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma