Web Analytics
More
    Reklāma

    Chrome tomēr atliek atteikšanos no reklāmu bloķēšanas spraudņiem

    Jaunākie raksti

    Google bija paziņojusi, ka Chrome tīmekļa pārlūks uzlabos drošību ar jauniem risinājumiem, kas, visticamāk, pilnībā sabojās ļoti populāros reklāmu bloķētājus. Tika gaidīts, ka reklāmu bloķētāji pārstās darboties jau 2023. gada janvārī.

    Droši vien Google aiz drošības uzlabojumiem visai vāji slēpj vēlmi nopelnīt, jo bloķētas reklāmas gadā nes Google zaudējumus (negūto peļņu), kas mērāma miljardos dolāru.

    Reklāma

    Tika gaidīts, ka Chrome pārlūks pilnībā bloķēs veco spraudņu (Manifest V2) darbību, bet nu šis lēmums pabīdīts tālāk nākotnē uz 2024. gada sākumu, pagaidām saglabājot reklāmu bloķēšanas iespējas.

    Ja vēlies sīkāk palasīt par Google jauno pieeju, tad vari iepazīties ar šo avotu vai kādu citu avotu, kas apskata jaunā Manifest V3 atšķirības no šobrīd izmantotā Manifest V2. Šobrīd jau pārgāju uz pāris Manifest V3 Chrome spraudņiem, bet pāris mēnešu laikā neesmu nekādas dižas atšķirības pamanījis reklāmu daudzumā.

    Mozilla paziņojusi, ka arī atbalstīs Manifest V3, bet vienlaikus netiks nogriezti spārni Manifest V2 iespējām. Tas nozīmē, ka Firefox varēs turpināt izmantot jau esošos spraudņus bez ierobežojumiem.

    AdGuard un uBlock Origin Lite versijas jau pieejamas Manifest V3 versijās. AdGuard šobrīd ziņo, kad Manifest V3 ierobežo kādu spraudņa iespēju, kas bija Manifest V2.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma