Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft gatavojas Sony piedāvāt spēles “Call of Duty” 10 gadu lietošanas licenci

    Jaunākie raksti

    Microsoft joprojām nav saņēmis atļauju, lai oficiāli noslēgtu videospēļu izstrādes uzņēmuma Activison Blizzard iegādi, jo uzraugošās institūcijas joprojām veic situācijas izpēti. Īpaši aktīva ir Eiropas Savienības puse, kas uzskata, ka šāds darījums varētu ļoti samazināt konkurenci videospēļu tirgū.

    Microsoft gan gatavojas pielikt visas pūles, lai apmierinātu uzraugošo konkurenču iestāžu skepsi un darījums varētu notikt. Lielākie šķēpi šobrīd tiek mesti par spēļu franšīzi “Call of Duty“, jo uzņēmumam Sony ir pamats domāt, ka Microsoft to varētu padarīt ekskluzīvi pieejamu tikai datoriem un Xbox videospēļu konsolēm, pabērna lomā atstājot PlayStation konsoli.

    Reklāma

    Iepriekšējās sarunās Microsoft ir sniedzis informāciju, ka tās plānos nav padarīt “Call of Duty” par ekskluzīvu spēli un Sony tā būtu pieejama arī pēc esošās licences beigām. Taču tagad ir nācis piedāvājums, ka Sony ar Microsoft varētu noslēgt oficiālu 10 gadu sadarbības līgumu, kas paredzētu lielāko un populārāko Activision videospēļu pieejamību PlayStation konsolēm. Taču tas nav garants, ka šāda formalitāte apmierinās Eiropas Savienību, lai ļautu noslēgt darījumu.

    Kā norāda pieejamā informācija, iegādes darījumu varētu apstrīdēt arī ASV Federālais tirdzniecības centrs, un Microsoft priekšā būs vēl viena cīņa, lai oficiāli sava īpašumā iegūtu Activision. Izskatās, ka tas nenotiks vēl visa nākamā gada garumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma