Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī HP plāno atlaist vairākus tūkstošus darbinieku

    Jaunākie raksti

    Šajā kara un ekonomiskās krīzes laikā par darbinieku samazināšanu paziņojis uzņēmums HP, pievienojoties Twitter, Meta un Amazon. Taču HP darbinieku atbrīvošana nebūs tūlītēja, bet tā notiks trīs gadu ietvaros.

    Pēc HP ceturtā ceturkšņa finanšu rezultātu paziņošanas un fiskālā gada noslēgšanas, uzņēmums paziņoja par to, ka darbinieku skaits tiks samazināts par aptuveni sešiem tūkstošiem līdz 2025. gadam. Darbinieku skaita samazināšana ir daļa no restrukturizācijas plāna, kas nosaukts par Future Ready Transformation.

    Reklāma

    Tādējādi uzņēmums plāno ietaupīt līdz 1,4 miljardiem dolāru, beidzoties 2025. gada fiskālajam gadam. Šī plāna ietvaros attiecīgi ir samazināt darbinieku skaitu no četriem līdz sešiem tūkstošiem. Lielākais finansiālais ieguvums plānots jau nākamajā gadā ar 0,6 miljardiem dolāru, bet pārējais sadalīsies nākamajos divos gados.

    2022. fiskālā gada rezultāti HP tāpat ir bijuši iespaidīgi, apgrozot 63 miljardus dolāru, bet tas ir par 0,8% mazāk, salīdzinot ar 2021. fiskālo gadu, bet noslēdzošais ceturksnis ienesis 14,8 miljardi dolāru, kas ir bijis par 11,2% mazāk, salīdzinot ar gadu iepriekš. Uzņēmums to skaidro ar pieprasījuma samazināšanos un makroekonomisko situāciju pasaulē gada otrajā pusē.

    Darbinieku atlaišana nav nekas jauns pēdējo mēnešu ziņās, bet jāpiezīmē, ka ļoti liela daļa tehnoloģiju uzņēmumu pandēmijas laikā ļoti strauja auga tieši cilvēku ziņā. Taču tagad ekonomika stabilizējas un pat bremzējas, kas veicina šāda veida kārtības ieviešanu savā uzņēmumā, kas ne vienmēr ir vērtējams ar mīnuss zīmi.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma