Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter”, iespējams, strādā pie pilnībā šifrētām privātajām ziņām

    Jaunākie raksti

    Paralēli citām izmaiņām, kas norit visās “Twitter” jomās, uzņēmums, ļoti iespējams, strādā pie funkcijas, kas padarīs drošāku saziņu šajā platformā. Neatkarīgā pētniece Džeina Mančuna Vonga pamanījusi izmaiņas “Twitter” kodā, kas liecina par to, ka uzņēmums strādā pie tiešo ziņojumu pilnīgas šifrēšanas (end-to-end encryption – E2EE).

    Šo atklājumu Vonga publicējusi “Twitter”, norādot, ka jaunā funkcija tiek pārbaudīta “Twitter” “Android” lietotnē. Uz šo ierakstu Īlons Masks atbildējis ar emocijikonu, kas liecina, ka pie šādas funkcijas uzņēmums patiešām varētu strādāt.

    Reklāma

    “Twitter” pagaidām nav sniedzis informāciju par to, vai uzņēmums patiešām strādā pie šīs iespējas. Taču būtiski, ka šī funkcija “Twitter” nav sveša. 2018. gadā uzņēmums testēja pilnīgi šifrētu ziņapmaiņu, taču šī funkcionalitāte tā arī neieraudzīja dienasgaismu. Cerams, šoreiz kompānijai izdosies tikt tālāk un to ieviest.

    Uzreiz jāsaka, ka E2EE ieviešana nav nekāda pastaiga parkā un patiesībā ir diezgan laikietilpīgs un izaicinājumiem bagāts darbs. Piemēram, “Meta” 2016. gadā paziņoja par “Messenger” ziņojumu pilnīgu šifrēšanu, taču tikai šovasar paplašināja funkcijas testēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    21.11.2022 10:58

    pēc šeit pārpublicētajām “it kā” ziņām ar ultimātiem darbiniekiem, twittera kodā “it kā” būs progress? tur finansiāli pašnāvnieki, kuri gatavi kodēt 16h dienā strādā? (sarkasms)

    stm
    21.11.2022 11:08
    Reply to  digitalk

    Publiskajās telpās šobrīd ļoti grūti atrast vispār kaut cik ticamu informāciju un tieksme pasniegt neprecīzu informāciju nav mazinājusies … jā, iespējams strādās 16h … bet iespējams strādas ar 10x lielāku atalgojumu … darbinieku skaits 100x mazāk šobrīd un tas mierīgi ļauj optimizēt atalgojumu …

    Budzis
    22.11.2022 08:14
    Reply to  stm

    Nav dzirdēts, ka Masks solīja mainīt apmaksas noteikumus.

    Reklāma