Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” beidzot sāk testēt “Messenger” sarunu šifrēšanu

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums “Meta” jau samērā ilgi strādā pie tā, lai tai piederošās saziņas lietotnes sniegtu pilnu šifrēšanu (end-to-end encryption) čatiem. Taču līdz šim tikai “WhatsApp” sarunu dati tikuši pilnībā šifrēti pēc noklusējuma. Savā jaunākajā progresa ziņojumā “Meta” atklāj, ka šonedēļ ar atsevišķu lietotāju līdzdalību uzsāks jaunās funkcijas izmēģināšanu pakalpojumā “Messenger”.

    Uzņēmums informē, ka līdztekus tam testē šifrēto ziņojumu drošu glabātuvi, kas lietotājiem nodrošinās piekļuvi sarunu vēsturei gadījumā, ja viņi pazaudē savu tālruni vai vēlas to atjaunot jaunā ierīcē. Lai iegūtu piekļuvi šai krātuvei, lietotājiem būs jāizveido PIN vai jāģenerē kodi, kas pēc tam jāsaglabā. Tāpat lietotājs varēs izvēlēties savus ziņojumus glabāt mākoņkrātuvē, kas arī ļaus droši piekļūt sarunu kopijām.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka pilnīga šifrēšana nozīmē, ka “Meta” nevar redzēt savu lietotāju ziņojumu saturu — to var tikai dalībnieki. Tādējādi trešām pusēm, piemēram, hakeriem vai tiesībaizsardzības iestādēm, būs daudz grūtāk iebāzt degunu šādās sarunās.

    Ja viss izdosies kā cerēts, tad 2023. gadā visas sarunas un zvani pakalpojumā “Messenger” pēc noklusējuma būs pilnībā šifrēti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma