Web Analytics
More
    Reklāma

    “Messenger” un “Instagram” līdz 2023. gadam atliek pilnas šifrēšanas ieviešanu

    Jaunākie raksti

    Atklātībā nākusi informācija, ka “Meta” (agrāk “Facebook”), iespējams, pat līdz 2023. gadam pēc noklusējuma nesniegs pilnīgu šifrēšanu (end-to-end encryption – E2EE) “Messenger” un “Instagram” ziņojumiem. Tas nozīmē, ka vēl kādu laiku tiem lietotājiem, kuri vēlas, lai viņu sarakste ir pilnīgi šifrēta, tas pašiem būs jāatzīmē iestatījumos.

    Uzņēmums pērn apvienoja “Messenger” un “Instagram” čatus kā daļu no plāna izveidot vienotu ziņojumapmaiņas sistēmu visās savās platformās. Lai gan ziņojumi, kas nosūtīti, izmantojot “Messenger” un “Instagram”, var būt E2EE, šī opcija pēc noklusējuma nav ieslēgta un, visticamāk, arī netiks līdz 2023. gadam, lai gan vēl gada sākumā “Meta” teica, ka to izdarīs 2022. gadā.

    Reklāma

    “Meta” drošības nodaļas vadītāja Antigone Deivisa šo kavēšanos saista ar bažām par lietotāju drošību. Tā kā satura pilnīga šifrēšana nozīmē, ka saraksti redzēs tikai sūtītājs un saņēmējs, “Meta” vēlas nodrošināt, ka šādi netiks traucēta platformas spēja palīdzēt apturēt noziedzīgas darbības. Deivisa skaidro, ka brīdī, kad E2EE opcija būs pēc noklusējuma ieslēgta “Messenger” un “Instagram” čatos, “Meta” izmantos nešifrētu datu kombināciju uzņēmuma lietotnēs, konta informāciju un lietotāju ziņojumus”, lai tādējādi nodrošinātu lietotāju datu drošību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma