Web Analytics
More
    Reklāma

    “WhatsApp” nāk klajā ar vairākām jaunām privātuma funkcijām

    Jaunākie raksti

    Saziņas lietotne “WhatsApp” turpina lutināt lietotājus ar jaunām funkcijām, gan uzlabojot lietojamību, gan privātumu. Svaigākās izmaiņas saistītas tieši ar privātumu. Attiecībā uz to uzņēmums šomēnes izlaidīs divas jaunas funkcijas. Pirmā – lietotāji varēs precīzi norādīt, kuras kontaktpersonas var redzēt statusu (last seen). Otrā – grupas dalībnieki pavisam nemanāmi varēs pamest grupu.

    Kas attiecas uz statusu jeb informāciju, kad lietotājs pēdējoreiz bijis online, šobrīd ir iespēja to noslēpt no: visiem, kontaktpersonām vai neviena. Taču nav iespējams savu statusu noslēpt no atsevišķiem lietotājiem. Jūlija sākumā rakstījām, ka “WhatsApp” pie šīs funkcijas jau strādā. Drīzumā privātuma iestatījumos papildus augstāk minētajām tiks pievienota opcija “Manas kontaktpersonas, izņemot…”, kas ļaus atlasīt konkrētas kontaktpersonas, kuras nevarēs redzēt, kad lietotājs pēdējoreiz bijis online.

    Reklāma

    Otra jaunā privātuma funkcija saistīta ar grupām. Līdz šim, kad kāds grupas dalībnieks pamet grupu, “WhatsApp” par to paziņoja visiem pārējiem, padarot šo faktu ļoti publisku, dažiem pat neērtu. Tā kā “WhatsApp” ļauj izveidot līdz 256 dalībniekiem lielas grupas, šādi paziņojumi nereti var būt pat kaitinoši. Lai to mainītu, turpmāk par grupas dalībnieka aiziešanu tiks informēti tikai grupas administratori.

    Protams, pie šī visa nekas neapstājas. Nākotnē “WhatsApp” plāno pievienot funkciju, kas neļaus lietotājiem uzņemt ekrānuzņēmumu ar ziņojumiem, kas tiek rādīti tikai vienreiz (view once). Šādā veidā lietotāji nevarēs tik viegli saglabāt vai koplietot sensitīvu informāciju ar citiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma