Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch beidzot izveidots efektīvāks baterijas taupīšanas režīms

    Jaunākie raksti

    Nav noslēpums, ka viedpulksteņa Apple Watch vājā vietā ir tā darbības ilgums, ko tagad izdosies uzlabot ar jauno baterijas taupīšanas režīmu, kas pieejams jaunākajā watchOS 9 viepdulksteņa operētājsistēmas versijā.

    Par šo režīmu tika runāts jau septembrī, kas tika izziņots Apple Watch Ultra modelis, kas ar režīma palīdzību spēs darboties līdz pat 60 stundām, kas priekš Apple viedpulksteņiem tiešām ir ilgi. Tagad parādījusies precīzāka informācija par režīma darbošanos, un kā tas panāks ilgāku ierīces darbību.

    Baterijas taupības režīms ieslēgsies automātiski brīdī, kad akumulatora ietilpība būs mazāka par 10%, bet automātiski izslēgsies, kas uzlāde sasniegs 80%. Viena no lielākajām un pamanākamajām lietām būs vienmēr ieslēgtā (angliski Always-On) ekrāna izslēgšana, līdz ar to tas būs redzams tad, kad roka tiks pagriezta pret acīm. Tāpat fonā tiks atslēgta dažādu sensoru darbība, kas ir vieni no galvenajiem enerģijas patērētājiem.

    Interesanti, ka šajā režīmā viedpulkstenis būs spējīgs noteikt vai tuvumā atrodas iPhone tālrunis. Tas saistīts ar iespēju atslēgt Bluetooth un Wi-Fi savienojumus, ja telefons neatradīsies tuvumā, bet atkal automātiski ieslēgsies, ja tas būs tuvumā vai kādai no Apple Watch lietotnēm būs nepieciešams interneta savienojums. Tāpat reizi stundā nāks paziņojumi no lietotnēm, bet nebūs pieejama zvanu funkcionalitāte. Principā pulkstenis rādīs vienīgi laiku.

    Tad rodas jautājums, kāpēc vispār nepieciešams lietot šo pulksteni, bet domāju, ka šāda baterijas taupība ir nepieciešama ļoti kritiskos brīžos, kad īsā laikā nav iespējams veikt uzlādi. Konkrēto režīmu varēs ieslēgt no viedpulksteņa, pavelkot ekrānu no apakšas uz augšu, lai piekļūtu Control Center logam, pēc tam nospiežot uz akumulatora procentiem, un izvēloties Low Power Mode.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Niks
    21.11.2022 11:16

    Ja man ir watch 3 un es softu apdeitošu uz jaunāko man arī būs energy saver?

    grh
    21.11.2022 11:29

    Esmu Apple watch lietotājs.
    Šis ir smieklīgi un nožēlojami.
    Jā, rēķinājos ar to, kad iegādājos iekārtu, bet pieredze neļāva cita ražotāja pulksteni sapārot ar Iphone.

    grh
    21.11.2022 13:29

    Samsung Galaxy Watch.Katastrofa sākot no pulksteņa softa līdz Samsung supportam. Nezinu kā ir mūsdienās, bet vismaz agrāk pilna funkcionalitāte un stabilitāte bija tikai vienas ekosistēmas ietvaros.

    grh
    21.11.2022 19:26

    Tikai Samsung Watch uz kastītes bija rakstīts, ka ir savietojams ar Iphone/iOS un tā kā pulkstenis bija kaut kas svaigs un jauns, tad īsti nebija ne pieredze, ne informācija par to, ka ir tādi gļuki.

    Cauraudzis
    21.11.2022 22:58

    Nesaprotu motivāciju, kāpēc ābolpulkstenis joprojām izskatās kā no pagājušā gadsimta SciFi filmas, kamēr konkurenti par 10x lētāku cenu jau ražo dizainiski pievilcīgus pulksteņus?

    Reklāma