Web Analytics
More
    Reklāma

    FTX krišana, ļoti iespējams, varētu novest pie citu kriptomilžu bankrota

    Jaunākie raksti

    Kriptovalūtu biržas FTX nedienas ietekmējušas ne tikai parastos investorus, bet arī daudzus lielos kriptopasaules spēlētājus. Viens no tiem ir kriptovalūtu aizdevējs “BlockFi“, kuru FTX pieteiktais bankrots draud ieraut dzelmē un likt šaubīties par savu eksistenci.

    FTX un “BlockFi” savulaik bija partneri. Šī gada sākumā “BlockFi” cīnījās ar finansiālām grūtībām, un, lai uzlabotu situāciju, uzņēmums jūnijā parakstīja līgumu ar FTX par 400 miljonu dolāru lielu aizdevumu. Nedaudz vēlāk abas kompānijas vienojās par sadarbības turpināšanu, kas ietver arī “BlockFi” aktīvu glabāšanu FTX biržā.

    Reklāma

    Ņemot vērā radušos situāciju ar FTX, “BlockFi” paziņojis, ka plāno atlaist daļu sava darbaspēka un pat drīzumā pieteikt bankrotu. Tāpat pagājušajā nedēļā tika apturēta līdzekļu izņemšana no “BlockFi” un ierobežotas citas darbības platformā. “BlockFi” jau klientiem iepriekš bija ziņojis, ka, ņemot vērā abu uzņēmumu visai ciešo sadarbību finanšu jomā, situācija ar FTX atstājusi nopietnu ietekmi uz “BlockFi”.

    FTX pats sev izraka bedri, tās nu jau bijušajam izpilddirektoram Semam Benkmenam – Frīdam (Sam Bankman-Fried) ar klientu ieguldījumiem slepus finansējot sev piederošo kriptovalūtu tirdzniecības platformu “Alameda Research”. Pamazām tam atklājoties, klienti steidza izņemt savus ieguldījumus no FTX, kas arī noveda uzņēmumu līdz finansiālam kraham un maksātnespējai. Šajā ziņā Frīds arī atklājis investoriem, ka viņam nepieciešams ārkārtas finansējums, lai segtu 8 miljardu ASV dolāru lielu iztrūkumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    stm
    17.11.2022 10:14

    Visa Amerika gan runā par citu FTX scenāriju, jo jau kara pirmajās dienās Ukrainas centrālā banka atver ziedojumu kontu FTX vietnē kriptovalūtām. Rezultātā Amerikas senāts apstiprina atbalsta paketi ( tās tiek apstiprinātas momentāni ) dolāros, tā ceļo uz Ukrainas centrālo banku, tālāk tiek investēta kripto ( ETH ) un jau izkliedēta pa fiatiem … jeb atgriežas pie saimnieka atpakaļ … attiecīgi nolaist uz grunti bija nepieciešams … nebija nepieciešams raut līdzi mazo čabuļu naudas, kā arī vairāku Amerikas pensiju fondu ieguldītās naudas ( ļoti lielas naudas ) …

    Edg
    17.11.2022 11:13
    Reply to  stm

    Amerikas labējo fanātiķu murgi.

    stm
    17.11.2022 11:37
    Reply to  Edg

    relax … nopērc labāk sev hūdiju :)

    https://t-shirtat.com/shop/ftx-joe-biden-and-zelensky-shirt/

    Slapjais Bebrs
    17.11.2022 12:11
    Reply to  stm

    Eat my B-coin, trump kiddie

    17.11.2022 11:29
    Reply to  stm

    Nav īsti nekādu pierādījumu, ka FTX darīja ko vairāk, kā vien kriptovalūtu ziedojumu konvertēšanu uz fiatu.

    17.11.2022 11:31

    “Šī gada sākumā “BlockFi” cīnījās ar finansiālām grūtībām, un, lai uzlabotu situāciju, uzņēmums jūnijā parakstīja līgumu ar FTX par 400 miljonu dolāru lielu aizdevumu. Nedaudz vēlāk abas kompānijas vienojās par sadarbības turpināšanu, kas ietver arī “BlockFi” aktīvu glabāšanu FTX biržā.” – šis ir fenomenāli! BlockFi ir naudas grūtības, tad nu FTX paņem visu atlikušo, kas viņiem vel ir, un tā vietā ierakstam lielākus cipariņus savā SQL datubāzē.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    17.11.2022 12:17
    Reply to  Kristaps K.

    Vēl nesen daudzi domāja, ka FTX finansiālais stāvoklis ir (ļoti) labs, tad tas laikam izskatījās citādāk

    Usinss
    17.11.2022 11:38

    Te Tev nu bija decentralizēta valūta, nedraud tie paši sū*i kas parastajām valūtām, biržām. Tā notiek, kad gribēja izveidot valūtu, sanāca vērtspapīri, kuru pamatā vispār nav nekāda uzņēmējdarbība, bet tikai vēlme atmazgāt naudas līdzekļus….

    17.11.2022 11:45
    Reply to  Usinss

    Decentralizētai valūtai (Bitcoin) nav nekāda sakara ar to, ka citi uztaisa ponzi un cilvēki izvēlas ar to spekulēt pilnīgi centralizētā veidā. Bitcoin (ne crypto) cilvēki allaž ir aicinājuši neturēt monētas biržās, “not your keys, not your coins”. Var izmantot biržu lai pirktu BTC, bet pēc tam ir ieteicams to uzreiz izskaitīt laukā uz savu maku. Izņemot, ja esi aktīvs treideris, tas ir vienīgais arguments, kāpēc turēt koinuus biržā.

    Usinss
    17.11.2022 14:41
    Reply to  Kristaps K.

    Bet reāli, nomira viena birža- naudas vērtība nosprāga, daži koini vispār pazudīs, citus liedz izņemt utt… te tev nu bija atšķirība no parastās naudas. Kad baumas par bankas krahu, kas pirmais notiek- liedz izņemt naudu. UN vēl, kāpēc visi aizdevumi notiek USD nevis kriptovalūtās? Kāpēc neinvestēja, piemēram, 16000 BTC nevis pāris 400 milijonus USD? Jo saprot, ka nākamajā dienā BTCmaksās neko un visiem veinalga…

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    17.11.2022 18:26
    Reply to  Usinss

    Vērtība samazinājās, nevis nosprāga. Ir dati, ka biržās šobrīd atrodas tikai ~2 miljoni bitcoin, pārējie tiek glabāti citos veidos (https://twitter.com/glassnode/status/1591943265296998400). Aizdevumi bitcoin’os nav izplatīti, bet tas ir ne tikai tāpēc, ka nākamajā dienā bitcoin var maksāt neko, bet arī tāpēc, ka pēc gada bitcoin var maksāt daudz vairāk un aizņēmējam būs problēmas atmaksāt. Bet aizdevumi zeltā arī ir ļoti maz izplatīti.
    Jā, nu ir bitcoin volatīls. Volatilitātei vajadzētu samazināties līdz ar lielāku adoption. Zelta cena arī nav īpaši stabila, bet tāpat tas ir daudzos portfeļos (un nemaksā īpašniekam, ne dividendes, ne procentus – tieši otrādi tā glabāšana ir saistīta ar izmaksām)

    Last edited 1 year ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    17.11.2022 12:12
    Reply to  Usinss

    Bitcoin ir līdzīgs nevis vērtspapīriem, bet gan commodity vai arī commodity money

    Last edited 1 year ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    digitalk
    17.11.2022 20:29

    tā gan ir tikai tava pārliecība. lai arī bitkoina radīšanas publicētais viedoklis bija commodity money (apšaubāmi), tomēr realitāte šobrīd ir pilnīgi cita, jo saskrēja koinrači, cerot uz vieglu peļņu, un tiem pievienojās visu nokrāsu naudas mijēji, zaglēni, shēmotāji un krāpnieki, kā redzams rakstā.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    17.11.2022 22:02
    Reply to  digitalk

    “jo saskrēja koinrači, cerot uz vieglu peļņu, un tiem pievienojās visu nokrāsu naudas mijēji, zaglēni, shēmotāji un krāpnieki, kā redzams rakstā.”

    Cik zināms bitcoin mining biznesā ir ļoti asa konkurence, nekāda vieglā pelņa tur sen vairs nav.
    Naudas mijēji sniedz pakalpojumus pēc kuriem acīmredzot ir pieprasījums.
    Zaglēnu un shēmotāju klātbūtne drīzāk liecina par to, ka te ir kaut kas vērtīgs, ko viņi grib piesavināties.

    digitalk
    18.11.2022 15:19

    > ir ļoti asa konkurence, nekāda vieglā pelņa tur sen vairs nav.

    Džeka Londona beletristiku par zelta drudzi esi lasījis? gandrīz tas pats.

    > Naudas mijēji sniedz pakalpojumus

    Džeka Londo… ou, es jau to uzrakstīju.

    > Zaglēnu un shēmotāju klātbūtne drīzāk liecina par to, ka te ir kaut kas vērtīgs

    Dže… tfu, par Volstrītas akciju tirgotājiem esi dzirdējis? nu tiem, kas vēlāk leca pa logiem ārā?

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    18.11.2022 16:30
    Reply to  digitalk

    Pat ja ir kaut kāda līdzība ar zelta drudzi (vairs nav) – so what? Piedalīšanās ir brīvprātīga.
    Un ko ar tiem Volstrītas akciju tirgotājiem darīt – aizliegt, ja?

    Reklāma