Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Mac datoriem bijis labākais pārdošanas un ieņēmumu ceturksnis

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris nedēļām Apple publiskoja gada trešā ceturkšņa finanšu datus, un tie ir bijuši ļoti veiksmīgi tieši Mac datoriem. Kaut arī pats uzņēmums neatklāj precīzus pārdošanas apjomus, taču analītiķi to novērtējuši kā labāko Mac pārdošanas trimestri tā vēsturē.

    Proti, laika periodā no 2022. gada jūlija līdz septembrim varētu būt pārdoti 8,048 miljoni macOS darbinātu ierīču ar vidējo cenu 1430 dolāri. Tas nozīmē, ka tas bijis labākais ceturksnis gan pārdotajā apjomā, gan ieņēmumus. Tāpat sasniegts 25% pieaugums, ja salīdzinām ar šo pašu laika periodu pirms gada, kad tika pārdoti aptuveni 6,8 miljoni Mac datoru.

    Tiesa, viss nav tik rožaini, jo šī gada otrajā ceturksnī nav izdevies sasniegt plānotos apjomus, un tikušas pārdotas 4,8 miljoni vienību, kas ir bijis 13% kritums, salīdzinot ar 2021. gadu. Iespējams, ka tieši 2022. gada trešajā ceturksnī ir izdevies piegādāt aizkavētos sūtījumus, tāpēc sasniedzot vēsturiski labākos rezultātus. Pie labajiem pārdošanas apjomiem varam minēt gan jauno MacBook Air ar M2 procesoru, gan Mac Studio datoru un jaudīgos MacBook Pro ar M1 Pro un M1 Max procesoriem.

    Tikmēr kritumu pret pagājušā gada trešo ceturksni piedzīvojuši citi zināmi datoru zīmoli, kā Lenovo, HP un Asus, attiecīgi par 32%, 25% un 16%. Protams, jāņem vērā, ka to var saistīt arī ar pandēmijas beigšanos, kad izlīdzinājusies tirgus situācija ar reālo pieprasījumu pēc datoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    08.11.2022 13:10

    M1, M2 darbam un mobilitātei nav īsti konkurentu tirgū šobrīd. To padara par labāko ja ne vienīgo opciju. Jauda atliektiem galiem, rokas nedeg un baterija velk teju visu darba dienu pat ar apjomīgu noslodzi.

    digitalk
    08.11.2022 14:04
    Reply to  Tītars

    mobilitātei derēs, bet “par labāko, ja ne vienīgo” tu pārspīlē — 3d darbiem GPU vajag vairāk. un aizkostais ekrāns uz Air M2 arī neuzrunā.

    Tītars
    08.11.2022 15:05
    Reply to  digitalk

    Iedod kādu piemēru konkurentiem, es esmu sekojis līdzi salīdzinoši virspusēji non-apple laptopiem, tik cik XPS un Surface. Enerģijas patēriņš vs veiktspēja vs cena, šobrīd neizskatās ka būtu konkurenti.

    Iekosto daļu aizņem izvēlne, fullscreen saturā iekostā daļa neiejaucas 90% gadijumu formfaktora dēļ (pilnekrāna saturu šādās proporcijās parasti neizstrādā, ja vien nav adaptive).

    No sērijas “Viss labi bet [viena ekstrēma lieta] gan galīgi neder”. Ja 3D renderings jāveic mobīli un esi izsmēlis M1/M2 resursu , visticamāk izmantosi render fermu vai privātu vai koplietošanas.

    Fastys
    08.11.2022 19:01
    Reply to  Tītars

    Precīzi!
    Kādu laiku iepriekš veco airi ar M1 varēja ieķert pa 940eur, tets, Lmt, un principā visi pārējie. Jau tad bija skaidrs, ka par to cenu NEKAS konkurētspējīgs nav piedāvājumā.
    Un principā šobrīd ar m2 ir tas pats.
    Cenas gan pacēluši, bet tā pat arī konkurentiem.

    Biteme
    08.11.2022 15:12
    Reply to  Tītars

    Visas dienas baterija darbam, kā jau esmu teicis, ir vajadzīga vien specifiskos apstākļos. Normāli jau var pieslēgt pie vada un nedomāt par bateriju. Un normāliem ražotājiem ir lādēšanas limiti, pie cik tukšas baterijas sākt lādēt un kad beigt – tātad, atkrīt arī regulāra pārlādēšana.

    Tītars
    08.11.2022 17:20
    Reply to  Biteme

    Jā, reizēm vienkārši noder. Mans uzsvars bija uz “package deal”. Atsevišķi aspekti ir labāki/slitāki attiecīgai situācijai.
    Pat uz visu dienu jādodas ārpus ierastas vides, vari neņemt līdzi lādētaju pavisam.
    Pārlādēšana arī vairs kādu labu laiku nav problēma.

    Biteme
    08.11.2022 18:12
    Reply to  Tītars

    Kas pēdējā laikā ir uzlabots ar bateriju uzturēšanu optimālā stāvoklī, pārsvarā turot laptopu pie vada (stacionārs režīms)?

    Tītars
    24.11.2022 01:31
    Reply to  Biteme

    Nezinu vai vēl relevanti. Macbooki +/- ievēro patternu kad esi un kad neesi pie kontakta, un lādē noteiktos momentos. Citos momentos nemaz bateriju neizmanto, un citos fiksi uzlādē max (piem no rītiem, pirms atštepselē lai ņemtu uz biroju).

    Ir arī iespēja piespiest pogu un likt uzlādēt bateriju līdz pilnai.

    Screenshot 2022-11-24 at 01.28.15.png
    grh
    08.11.2022 18:20

    klaviatūras gan es izbrāķēju. Dilst uz nebēdu.
    Jauda, ekrāns, baterija – 10/10
    Ja nav ar GPU nekas jādara, tad izcils verķis.

    Fastys
    08.11.2022 19:06
    Reply to  grh

    Nu ar cadiem man problēmu nav (autoCads/magiCad), ar foto apstrādi Raw faili uz 80-120mb par bildi lightromā arī nav problēmu, pat ja ir atvērti ļoti daudz foto, nezinu kā ar video apstrādēm, neesmu nekad neko tādu mēģinājis un vispār nezinu kas un kā tur notiek. :D

    Usinss
    08.11.2022 18:31

    Pirms gada pārgāju uz M1… PC pusē nav analoga patreiz. Nevar dabūt jaudu un bateriju visai darba dienai. Un akumulators tur ļoti ilgi, ja nelieto Intel arch programmas. L”adētāju uz darbu neņemu. Darbā datoram ir kādas 4-5h screen time, jeb aktīvā strādāšanas fāze. Dators nav jāslēdz ārā, jāhibernē utt. Pamostas tik pat ātri cik atbloķēt telefonu. Un kad nepieciešams, arī FHD vai 4K video var sagaavot un renderēt, bez lādētāja un tik un tā pietiks ar bateriju. Šeit, patreiz neviens Windows dators netiek līdzi. Bet nu jau top cerīgi projekti. Uz MAC Microsoft pieslīpējis programmatūru priekš ARM.

    Reklāma