Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple nākamajā gadā varētu izlaist 16 collu lielu iPad planšetdatoru

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā Apple izziņoja atjaunotus iPad planšetdatoru modeļus, no kuriem lielākais šobrīd ir 12,9 collu iPad Pro ar M2 procesoru. Neilgi pēc tam parādījušās baumas, ka jau nākamā gada izskaņā mēs varētu ieraudzīt 16 collu iPad modeli.

    Konkrētais produkts būtu paredzēts tieši radošās jomas pārstāvjiem, kuriem ir reāls ieguvums no liela un laba displeja, lai to izmantotu skicēm, rasēšanai un dažāda satura apstrādei. Šāda izmēra iPad planšetdators varētu kalpot par lielu digitālo skicēšanas lapu, līdz ar to tie varētu būt jauni iPad Pro modeļi. Iespējams, ka tie varētu tikt izziņoti 2023. gada beigās.

    Pagaidām gan plašāka tehniskā informācija un prognozes nav zināmas, taču šis produkts varētu būt paralēle MacBook Pro portatīvajiem datoriem, kas tagad pieejami ar 14 un 16 collu ekrāniem. Attiecīgi jaudīgiem portatīvajiem datoriem būtu ekvivalents jaudīgos Apple planšetdatoros. Iespējams, šādi modeļi varētu nojaukt šo robežu starp parasto datoru un planšetdatoru, taču tad Apple varētu vienkārši izveidot MacBook ar skārienjutīgo ekrānu.

    Izskatās, ka šāds scenārijs gan nav uzņēmuma plānos. Vēl tiek baumots, ka nākamie iPad Pro modeļi varētu būt gan 14, gan 16 collu izmēros. Jebkurā gadījumā lieli planšetdatori, un tos varētu salīdzināt ar Microsoft Surface datoriem, tiesa, šos produktus darbina normāla Windows operētājsistēma, ne speciāli planšetdatoriem veidotā iPadOS operētājsistēma.

    Vai jūs teorētiski būtu ieinteresēti šāda izmēra Apple planšetdatoros?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zurabs
    30.10.2022 20:53

    Bez attiecīgu un loti specifisku programmu neesamības šads jaunievedums bus diezgan bezjedzigs, ja nu vienigi bērneljiem var iedot kellēties ar pirkstiem pa ekrānu. No pieredzes varu teikt, ka ne arhitekti, ne tehniskie rasētaji uz tada aparāta nestradās…tad kas ir tie radošo romu pārstavji..? šmotku dizaineri, vai?

    digitalk
    31.10.2022 02:11
    Reply to  Zurabs

    no oriģināla would likely be geared toward creative professionals such as graphic artists and designers. par rasējumiem lai atbild Henrijs ;)

    pāris grandi ir — DaVinci Resolve, Adobe Photoshop.

    Tītars
    31.10.2022 09:53
    Reply to  digitalk

    Iesaku uzmest aci arī Affinity dizaina rīkiem, ļoti ērti uz iPad.

    Tītars
    31.10.2022 09:52
    Reply to  Zurabs

    Šaura lēca uz dzīvi. Liels skārienjūtīgs displejs ir dažādos veidos parocīgs, tas ka trūkst iztēle ir cits jautajums.
    Dažādu radošo industriju pārstāviji kam saistība ar digitālo vidi izmanto 12.9″ un ar to reizēm nepietiek.
    Viena populāra lieta ir lokāli servēt dažādu sarežģītu UI sistemām, kam vari piekļūt no iPad un kontrolēt, piemēram mūzikā multikanālu pultis.
    Arhitekti/Tehniskie rasētaji neizmanto aktīvā darbā, jo nepieciešama lielāka precizitāte, taču apskatīt darbu ir ērtāk uz iPad.

    Last edited 1 year ago by Tītars
    Toms
    31.10.2022 13:10

    Nedaudz savādāka pieeja šādam produktam. Sakarā ar kustību traucējumiem 90% gadījumu izmantoju 12,9” iPad. Iepriekš ir bijuši iPad mini un 11” iPad pro. Ar lielāku displeju krietni atvieglojas rakstīšana un precizitāte izmantojot aplikācijas. Esmu pat veidojis 3d modeļus Fusion360 izmantojot AnyDesk. Protams kaut kas tāds nav visiem pa kabatai, bet būs kam šāds produkts ir nepieciešams. Runājot par mani es ceru ka tās nav tikai baumas

    Reklāma