Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips Francijas futbola izlases stadionā izziņo jaunu videospēļu monitoru un aksesuāru zīmolu Evnia

    Jaunākie raksti

    Var just, ka šis gads kopumā cilvēkus atgriež ierastajā dzīvē pēc koronavīrusa pandēmijas, tāpēc man bija lieliska iespēja pārstāvēt Kursoru un doties uz Philips rīkoto pasākumu Parīzē, kurā tika izziņots un prezentēts jauns videospēļu monitoru un aksesuāru zīmols Evnia.

    Philips jau līdz šim ir bijuši zināmi ar saviem monitoriem un dažādām to līnijām, taču šis gads uzņēmuma plānos un redzējumā ir nesis pavisam jaunu produktu zīmolu, kas būs paredzēts gan profesionāliem e-sportistiem, gan svētdienas spēļu mīļotājiem. Taču par to varēs spriest pēc reālā produktu pieprasījuma, jo uzreiz varu pačukstēt, ka līdzīgus produktus mēs tirgū atradīsim jau šobrīd. Tāpēc būs interesanti vērot, kā Philips Evnia veiksies šajā segmentā.

    Reklāma

    Pasākums un globālā izziņošana norisinājās Parīzē, Francijas nacionālās futbola izlases stadionā Stade de France, un jāatzīst, ka Philips bija noorganizējis visai foršu pasākumu, kurā Latviju pārstāvēju es no Kursora, YouTube kanāla Konsumer pavēlnieks Lauris, un pats Uldis no UldonsTV. Tā kā visai kolorīta publika. Šajā pasākumā piedalījās pārstāvji no IGN, žurnālisti no TechRadar, profesionāli e-sportisti, kā arī pārstāvji no pietiekami populāra YouTube kanāla ShortCircuit. Tā kā man bija vienreizēja iespēja būt starp ļoti zināmiem personāžiem no tehnoloģiju mediju nozares.

    Jaunais zīmols Evnia

    Taču laiks ķerties vērsim pie ragiem, un nevar gremdēties Parīzes romancēs un skaistajā panorāmā, kas pavērās no Eifeļa tornis. Pasākums bija par Philips jauno zīmolu Evnia, un tajā tika izziņoti jauni monitori, datorpeles, klaviatūras, austiņas, kā arī speciāls galda paliktņi. Pilns komplekts, lai nodrošinātu videospēļu baudīšanu.

    Arī nosaukums nav izvēlēts tāpat vien, un atļaušos izmantot paša Philips atsūtīto skaidrojumu par to. “Vārds Evnia (grieķu val.: Εύνοια) sastāv no eu (labs) un nous (prāts), kas burtiski nozīmē “labs prāts” un “gudra domāšana”. Evnia lieto kā nosaukumu, lai parādītu interesi vai kaut ko atbalstītu un aizsargātu. Bieži to izmanto veiksmes kontekstā. Spēlēt var ikviens, un Evnia, atbilstoši nosaukumam, atbalsta spēlēšanas prieka piedāvājumu katram.”

    “Tipiska spēlētāja definīcija tagad pavisam atšķiras, tomēr stereotips par to, ka spēlēšana paredzēta tikai tīņiem, joprojām ir populārs. Lai kļūtu patiesi viesmīlīgu kopienu, bija nepieciešams zīmols, kas atbilstu ikvienam spēlētājam, liekot viņam justies kā neatņemamai grupas sastāvdaļai. Sākot ar savu unikālo dizainu, Evnia atšķiras no pārējiem tikai specifikācijā balstītajiem agresīvajiem modeļiem ar to, ka atgriež spēlēšanas prieku un aizrautību, pievēršot īpašu uzmanību emocionālajiem aspektiem.”

    Kā jau ierasts, jauniem produktiem un pārdodamam stāstam ir jāsaistās ar kādu sabiedrībā aktuālu izaicinājumu, tāpēc pasākumu vadīja ar videospēļu straumēšanu saistīta spēlētāja, kā arī uz skatuves kāpa Evnia vēstnese un Kenijas pirmā profesionālā e-sporta pārstāve Silvija Gatoni (Sylvia Gathoni). Viņa spēlētāju aprindās labāk zināma ar segvārdu QueenArrow.

    Līdz šim momentam mārketings nostrādāts godam, bet jautājums paliek atklāts, vai šis stāsts aizies līdz gala pircējam, jo varu pačukstēt jau iepriekš, ka monitori būs pieejami šī gada decembrī, bet pārējie aksesuāri vien nākamā gada jūnijā. Pa šo laiku konkurenti varēs sacept dažādas jaunas ierīces.

    Jaunie Philips Evnia monitori

    Philips jauno Evnia monitoru ražošanā sadarbosies ar savu partneri TPV, kas līdz šim ražo katru trešo datoru monitoru pasaulē, norādot uz tā mērogiem. Jaunais zīmols piedāvās trīs produktu līnijas – 3000, 5000 un 7000-8000. Attiecīgi lētākās iekārtas, vidējā klase un dārgākais premium segments gan profesionāļiem, gan tiem, kuri ir gatavi pirkt attiecīgos produktus par attiecīgo cenu.

    Pats labākais un dārgākais monitors ir 34 collu ieliektais UltraWide Quad HD ekrāns, kura izšķirtspēja sasniegs 3440×1440 pikseļus. Tas būs veidots ar mini-LED tehnoloģiju, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc tas būs premium produkts, kā arī spēs ļoti precīzi attēlot krāsas un sniegt labāko baudījumu spēlētājiem. Tam būs 1152 izgaismojuma zonas, kā arī ekrāns būs aprīkots ar Ambiglow tehnoloģiju, kas rupēsies par elementu izgaismošanu ekrāna aizmugurē. Labākais Evnia monitors nodrošinās 165Hz atsvaidzi, kā arī īpaši zemu ievades aizkavi, un tas būs aprīkots ar Philips Adaptive-Sync tehnoloģiju, kas uzlabos to spēļu redzamību, kurā viss apkārt notiekošais mainās ļoti ātri.

    Šis monitors un pārējie sērijas monitori būs savienojami ar USB-C pieslēgvietu, kā arī tam būs regulējams augstums, lai katrs atrastu sev vēlamo pozīciju, bet ekrāna kontrole notiks ar vienu slēdzi, kas atradīsies tā aizmugurē. Tiesa, ar pirmo testu pasākumā neveicās tik viegli un nebija uzreiz skaidrs, kā ar to pareizi un ērti darboties. Prezentācijas laikā konkrētais modelis tika savienots gan ar personālo datoru, gan Playstation 5 konsoli, tā kā jaunais zīmols paredzēts dažādiem geimeru tipiem. Vismaz pēc sajūtām un teiktās informācijas, ieliektie monitori tiešām vairāk noderēs saušanas un braukšanas spēlēs, kur jāredz apkārtne, bet RPG tipam ērtāks būs taisnais ekrāns.

    Monitors un attiecīgā 7000-8000 Evnia produktu līnija būs pieejama baltā krāsā. Ekrāna aizmugurē atradīsies RGB krāsu līnijas, kas būs viens no Evnia produktu stila elementiem. Tāpat nosaukums būs redzams uz displeja statīva kājas, lai neaizmirstu, kā sauc konkrēto zīmolu. Tiesa par modeļu nosaukumiem nav piedomāts, jo labākais un dārgākais būs vienkārši 34M2C7600MV. Jā, un tā cena būs 2069 EUR, kas ir iespaidīgi daudz. Un te var atsaukties uz to, ka Evnia zīmols grib iesaistīt visus un būt emocionāls tuvs katram spēlētājam. Katrā ziņā šāda cena vienaldzīgu neatstās.

    Šajā premium kategorijā šobrīd būs pieejams ar 42 collu OLED tehnoloģijas taisnais ekrāns, kas vairāk būs paredzēts RPG un līdzīga žanra spēlēm. Šī monitora izšķirtspēja būs 3840×2160 pikseļi, bet atsvaidze 138Hz. Parīzē uz tā bija iespējams nobaudīt manu mīļāko videospēli “Lego Star Wars: The Skywalker Saga”. Tieši šāda veida spēles, kur jāpārvietojas ar spēles personāžiem un jāpilda dažādas misijas, būs vislabāk baudāmās. Arī šis monitors būs baltā krāsā ar jauno Evnia dizaina valodu, kā arī tas būs lielākais no šobrīd izziņotajiem monitoriem. Tā cena attiecīgi 1959 EUR, kas ir tikai par kripatiņu lētāka.

    Trešais monitors šajā pašā līnijā arī būs 34 collu izliektais ekrāns, tikai šoreiz uz OLED tehnoloģijas bāzes, bet cik atceros, tad lielu atšķirību personīgi neievēroju. Tas arī būs balts, un te lielākā atšķirība tiešām būs ekrāna tehnoloģija. Attiecīgais modelīs arī būs par kritpatiņu lētāks, un maksās 1849 EUR.

    Visi sērijas monitori būs aprīko ar iebūvētajiem skaļruņiem, par ko rūpēsies DTS Sound tehnoloģija, nodrošinot skaņu, kas nāks apkārt spēlētājam. Tas būs tāds “lētais” variants, jo gan jau Philips vēlēsies, lai lietotāji īsto skaņas baudījumu gūst ar jaunajām over-ear tipa austiņām, kas arī tika prezentētas.

    Noslēdzot monotoru bloku, tad vidējā līnijā būs pieejams 27 collu izliektais ekrāns, kas būs VA LCD tehnoloģijas ekrāns, un dizainiski būs melnā krāsā. Šim monitoram būs demokrātiskāka cena, jo tas maksās 579 EUR, un, salīdzinot ar premium līniju, ir trīs reizes lētāks. Pagaidām gan nebija atrodama plašāka tehniskā informācija.

    Pēdēji trīs modeļi būs pieejami 2023. gada janvārī, un ap to brīdi varētu būt precīza tehniskā specifikācija.

    Jaunie Philips Evnia datorspēlēm paredzētie aksesuāri

    Šoreiz Philips neaprobežojas tikai ar monitoriem, kas ir uzņēmuma jājamzirdziņš, bet jaunums būs konkrētajiem modeļiem pieskaņotās austiņas, datorpeles, klaviatūras un galda paliktņi. Tātad pilns komplekts.

    Šajā reizē tika izziņoti tie aksesuāri, kas būs pieskaņoti 5000 un 7000 sērijas produktiem. Premium sērijas klaviatūra būs bezvadu un mehāniskā tipa, nodrošinot 2,4GHz un Bluetooth savienojumus. Vismaz kā apgalvo Philips, tad jaunās klaviatūras un datorpeles nodrošinās ļoti mazu aizkaves laiku, kas ir īpaši svarīgi videospēļu baudītājiem. Klaviatūrām būs raksturīga gaismas līnija, kas ies apkārt visam rāmim. Tāpat klaviatūrā būs iebūvēta skaļuma regulēšanas ritošā poga. Labākajai klaviatūrai būs pieejami Cherry MX RGB slēdži. Tā būs aprīkota ar 4000mAh, kas nodrošinās vairāku dienu darbibu.

    Komplektā šai baltajai klaviatūrai varēs piekombinēt baltu datorpeli, kurai arī pa vidu ies dizainiskais gaismas elements. Tā būs aprīkota ar 20000 DPI sensoru, lai spētu izsekot visas spēlētāja rokas kustības. Datorpelei būs mehāniskās pogas, un pie datora tā pieslēgsies, izmantojot 2,4GHz vai Bluetooth savienojumu, tā kā Evnia produkti būs tendēti tieši uz bezvadu savienojumiem.

    Kā viens no interesantākajiem aksesuāriem noteikti varētu būt jaunās austiņas, kas arī pieskaņotas 7000 sērijas monitoram. Tās būs over-ear tipa austiņas ar ērtiem un pietiekami bieziem spilventiņiem, kuri nosegs visas ausis. Skaņas izolācija bija laba, neteiktu, ka tā pilnībā slāpēja tobrīd pasākumā esošo cilvēku troksni, tomēr varēja koncentrēties spēles skaņām. Visas austiņas būs aprīkotas ar ļoti viegliem un plakaniem mikrofoniem. Man personīgi prasījās pat kaut kas masīvāks un pamanāmāks, bet galvenais jau skaņas kvalitāte, kuru gan neizdevās pārbaudīt.

    Attiecīgi 5000 sērijas produkti vairs nebūs bezvadu, taču par tiem prezentācijas laikā nebija iespējams iegūt pārāk daudz tehniskās informācijas. Šī sērija būs melnā krāsā, līdz ar to izskatīsies klasiskāk, salīdzinot arī ar konkurentiem. Datorpele būs aprīkota ar 16000 DPI sensoru. Toties klaviatūra saņēmusi Philips radītus slēdžus, vismaz tā tika prezentēts, taču par to domas, esot uz vietas un pārbaudot jomas zinātājiem, dalījās. Arī šī pele un klaviatūra saņēmusi gaismas elementus, kā visi jaunie zīmola produkti.

    Philips Evnia 5000 sērijas austiņas būs melnā krāsā, ieturot līnijas krāsu gammu, bet salīdzinot ar 7000 sēriju, to galvas lente būs vienlaidus, nevis ar elastīgu atbalstu un diviem līmeņiem, kā tas būs 7000 sērijas austiņām. Abi austiņu modeļi saņems 50mm draiverus. Precīza tehniskā informācija par šiem aksesuāriem nav pieejama pat Evnia mājaslapā, tāpēc dalos ar to informāciju, ko apkopojuši citi pasākuma dalībnieki. Tie būs pieejami tikai 2023. gada vasarā. Līdz ar to Philips nav publiskojis šo produktu cenas. Ja jau monitoriem cenas ir ļoti augstas, tad nedomāju, ka šie aksesuāri būs par pieejamu cenu visiem, bet dzīvosim un redzēsim.

    Vēl viens jaunums būs tas, ka visus aksesuārus varēs kontrolēt ar speciāli izveidotu Philips programmu – Philips Precision Center. Tā ļaus gan regulēt RGB gaismas, gan dažādus uzstādījumus. Tāpat tos varēs saglabāt mākonī, lai, ciemojoties pie citiem spēlētājiem, uzreiz var piekļūt savam profilam un uzstādījumiem. Interesanti, ka pašā prezentācijas sākumā tika pieminēta arī 3000 un pieejamākā produktu sērija, bet no tās netika prezentēts un izziņots neviens produkts, paliekot par kaut ko mītisku.

    Paša nobeigumā gandrīz aizmirsu pieminēt, ka visu šo varēs novietot uz XL izmēra galda paliktņa, lai klaviatūra un datorpele labi uz tā turētos. Paliktnis būs melnā krāsā, un tam apkārt arī atradīsies gaismu diodes papildus efektam. Paliktnis kopumā kā paliktnis un īpašas emocijas neizraisīja.

    Philips pasākums tiešām bija foršs, ar labi noorganizētu un aizraujošu prezentāciju un norises vietu. Kā arī bija iespēja sajusties pietiekami svarīgam, kad apkārt ir tādi gan rakstiskie, gan video satura radīšanas grandi. Prieks darboties turpmāk un gatavot mūsu lasītājiem interesantu saturu.

    AvotsEvnia
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    28.10.2022 08:55

    27″ izliekts monitors par zīmola pozicionēšanu neko labu nesaka.

    Reklāma