Web Analytics
More
    Reklāma

    Interpols atklāj “policijas metaversu”, lai apmācītu likumsargus cīņai ar virtuālo noziedzību

    Jaunākie raksti

    Metaversa jēdziens pasaulē aktuāls jau apmēram gadu. Šajā virtuālās realitātes telpā lietotājs var strādāt, izklaidēties, satikties ar draugiem, pat apprecēties un darīt daudz ko citu. Taču gluži kā jebkura cita virtuālā vide arī metaverss nav pasargāts no noziegumiem. Par šo aizdomājusies Starptautiskā Kriminālpolicijas organizācija Interpols, kas nolēma izveidot policijas metaversu – vidi, kur likumsargus apmācīt virtuālās noziedzības apkarošanā.

    Pagājušajā nedēļā Indijā notiekošās 90. Interpola Ģenerālās Asamblejas laikā tika atklāts Interpola metaverss – virtuālās realitātes telpa, kurā policisti var mijiedarboties, dalīties ar informāciju, iziet apmācības un darīt daudz ko citu, kas trenēs prasmes cīņā ar noziedzību virtuālā pasaulē.

    Reklāma

    Interpols savā paziņojumā norādījis, ka, pieaugot metaversa lietotāju skaitam un attīstoties šai videi, pieaugs arī iespējamo virtuālo noziegumu skaits. Piemēram, aktīvāk tiks veikti noziedzīgi nodarījumi pret bērniem, datu zādzības, naudas atmazgāšana, finanšu krāpšana, dažādi viltošanas mēģinājumi, kiberuzbrukumi, pikšķerēšana, kā arī seksuāla rakstura uzbrukumi.

    Tāpat Interpols atsaucās uz kādu tehnoloģiju pētījumu firmu, neminot tās nosaukumu, kura nesen veikusi pētījumu, kurā secināts, ka līdz 2026. gadam ASV dzīvojoši pieaugušie katru dienu metaversā pavadīs vismaz stundu. Pagaidām gan šāda tendence vairāku iemeslu dēļ nešķiet reāla. Pirmkārt, metaversa izveide vēl ir tikai pašā sākumā. Otrkārt, šādas virtuālās telpas radīšanā uzņēmumiem jāieliek milzu nauda, un šī brīža ekonomiskā situācija šo procesu krietni sabremzē. Treškārt, pašiem lietotājiem nemaz tik liela interese par metaversu nav, vismaz kas attiecas uz “Meta” metaversu. Līdz ar to vēl kāds krietns laiks jāpagaida, līdz varēs novērtēt policijas sniegumu virtuālās realitātes telpā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    28.10.2022 16:23

    Diezvai no ta kas labs sanaks, pastiprinas naidigas cenzuras varu valstis kur cilveki ir tikai deriga vai nederiga izejviela.

    Reklāma