Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums: Bērniem, kuri spēlē videospēles, ir labāka smadzeņu darbība

    Jaunākie raksti

    Jau labu laiku videospēles tiek uzskatītas ne tikai par laika kavēkli, bet arī veidu, kā attīstīt savas prāta spējas, loģisko domāšanu, cīnīties ar depresiju utt. Kāds jauns pētījums to kārtējo reizi pierāda. Izpētīts, ka tiem bērniem, kuri spēlē videospēles, ir labāka atmiņa un augstāks kontroles līmenis pār savām motoriskajām prasmēm nekā tiem, kuri videospēles nespēlē.

    Šajā izpētē tika izmantoti dati no “Adolescent Brain Cognitive Development” (ABCD) pētījuma, kas tika uzsākts 2018. gadā un kura mērķis ir izsekot smadzeņu attīstībai tūkstošiem bērnu ASV. Lai izpētītu saikni starp videospēļu spēlēšanu un izziņu, jaunā pētījuma pētnieku grupa izmantoja ABCD datus par 2217 bērniem vecumā no 9 līdz 10 gadiem, kuriem tika jautāts, cik stundas nedēļā viņi velta videospēļu spēlēšanai. Tālāk jaunā pētījuma ietvaros dalībnieki tika sadalīti divās grupās – “spēlētāji” un “nespēlētāji”. Pēc tam pētnieki aplūkoja un salīdzināja abu grupu rezultātus dažādos testos, kas mēra uzmanību, impulsu kontroli un atmiņu.

    Reklāma

    Pētījumā konstatēts, ka videospēļu spēlētājiem testos veicas labāk. Viņiem, piemēram,  bija novērojama lielāka aktivitāte smadzeņu reģionos, kas bija saistīti ar uzmanību un atmiņu. Līdz ar to šis jaunais pētījums papildina ABCD pētījumu, parādot atšķirības videospēļu spēlētāju un nespēlētāju smadzenēs un ļaujot secināt, ka spēlētāju smadzenes darbojas labāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dāvids
    26.10.2022 11:59

    Diez vai testos tika ņemts vērā faktors, ka iespējams jau sākotnēji spēles izvēlas spēlēt bērni kuriem “by default” ir labāka uzmanība un atmiņa.

    Krotowskim
    28.10.2022 07:20

    Jautājums, kā tiek definēts “labāk”?
    Un vai no tā ir jēga?
    Interesantāk būtu dati par miljonāriem kuri ir, vai nav geimojuši, citādāk tas “labāk” tik un tā neko daudz neizsaka.

    bobis
    26.10.2022 22:04

    Vairak aizrauj videospeles, kur patikami personazi mak civilizeti sarunaties sava starpa, fentesy pasaule un interesanti piedzivojumu notikumi ar saviem priekiem un bedam, musdienu speles bezdveseligi suteri un panki, bez jebkada sizeta.

    Reklāma