Web Analytics
More
    Reklāma

    Izveidots uzņēmums, kas radīs videospēles cīņai ar depresiju

    Jaunākie raksti

    Ir veikti dažādi pētījumi, kas pierāda, ka videospēles palīdz ne tikai cīņā ar garlaicību, bet arī ir diezgan efektīvi palīdz pret depresiju un nomierina prātu. Protams, šo izteikumu nevar piemērot visām videospēlēm. Domājot par to, kā videospēles efektīvi izmantot terapeitiskiem nolūkiem, videospēļu izstrādātāja “Devolver Digital” dibinātājs Maiks Vilsons sadarbojas ar medicīnas ierīču ekspertu Raienu Duglasu, lai izveidotu uzņēmumu “DeepWell Digital Therapeutics”, kas izstrādās videospēles, kas var uzlabot lietotāja garīgo veselību.

    Videospēļu izstrādē “DeepWell Digital Therapeutics” plāno balstīties uz līdz šim veiktajiem pētījumiem, kas pierāda, ka atsevišķi spēles elementi palīdz cīņā, piemēram, ar depresiju, koncentrēšanās trūkumu, mazina hiperaktivitāti. Būtisks nosacījums, lai spēle palīdzētu – tai jābūt skaidri saprotamai, saistošai, jānotur spēlētāja uzmanība, jāmudina izdarīt loģiskas izvēles utt.

    Reklāma

    Uzņēmums pašreiz strādā pie viena videospēļu projekta, ko cer prezentēt nākamgad, tomēr plašāka informācija par to nav pieejama. Paralēli tam “DeepWell Digital Therapeutics” palīdzēs citiem spēļu izstrādātājiem identificēt spēles, kas spēj uzlabot spēlētāja garīgo veselību, un palīdzēs iegūt nepieciešamo apliecinājumu no Pārtikas un zāļu pārvaldes, kas pierāda, ka videospēle var kalpot kā medicīnas rīks.

    Medicīnas pārstāvju aprindās videospēles jau vismaz desmit gadus tiek sauktas par šīs nozares nākotni. Tas ir arī pieejams un viegli lietojams risinājums, kas varētu nodrošināt pacientu ārstēšanu mājas apstākļos. Pārtikas un zāļu pārvalde 2020. gadā apstiprināja pirmo recepšu videospēli, kas tika atļauta izmantošanai bērniem, kuri sirga ar hiperaktivitāti un koncentrēšanās trūkumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    16.03.2022 09:31

    Vislabākās spēles, kuras aizrauj utt. ir tās, kurām ir split screen multiplayer, kur vienlaicīgi var spēlēt 2-4 cilvēki pie viena TV sadalot ekrānu. Tādā ziņā Nintendo WII bija super ar mario cart, piemēram.

    bobis
    16.03.2022 12:59

    Zinu ka speles ar interesantu sizetu un patikamiem personaziem, ka Ys spelu serijas, uzlabo noskanojumu.

    Reklāma