Web Analytics
More
    Reklāma

    Meeting Owl 3 viedās kameras apskats

    Jaunākie raksti

    Vai zinājāt, ka pūču acis spēj aptvert gandrīz 360° skata leņķi? Katrā gadījumā, ražotājs Owl Labs to zina un izmanto šo metaforu savos produktos. Pagājušajā gadā mājsēdē testēju Meeting Owl Pro un atzinu to par ļoti noderīgu palīgu attālinātā darbā. Nu kārta pienākusi Meeting Owl 3. Izpakojot Meeting Owl 3, grūti pamanīt atšķirību no Meeting Owl Pro, tomēr ir pāris noderīgi uzlabojumi. Beidzot pūcīte saņēmusi USB Type-C ligzdu, beidzot iespējams izmantot ārējo mikrofonu (starp citu, Owl Labs veidotais ir atbraucis arī pie manis uz testu) un protams uzlabota programmatūra. Tiem, kas nav lasījuši iepriekšējo Owl Pro apskatu, paskaidrošu, ka Meeting Owl 3 ir 360° konferenču kamera, kas lieti noder dažādiem ofisiem, skolotājiem un citiem radošajiem, kam nepieciešams kustēties, lai kamera viņus spētu izsekot. Nu tad paskatīsimies, uz ko digitālais gudrības simbols šogad ir spējīgs.

    Reklāma

    Meeting Owl 3 tehniskā specifikācija

    • Kamera: 360° kamera, 1080p, Owl Intelligence System auto fokuss, Smart Zooming
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 605, astoņi kodoli, Adreno 615 video apakšsistēma
    • Mikrofoni: 8x, ⁓5.5m skaņas uztveršanas rādiuss, pielāgots vidējām un lielām telpām, pielāgo runātāja balss skaļumu
    • Skaļruņi: 360° tri-speaker, 76dB SPL
    • Savienojumi: MiMo Wi-Fi (WPA & WPA2), Bluetooth, micro-HDMI, USB Type-C, Micro-HDMI
    • Izmēri: 111 x 273 x 111 mm, svars 1.2 kg
    • Cena: Meeting Owl 3 Pro – €959+PVN, Meeting Owl Expansion Mic – €249+PVN

    Kastē iekšā viss vajadzīgais

    Jau apnicis sūroties par viedtālruņu nepilnīgajām komplektācijām, kas liek tērēt žūksni naudas, bet nepiedāvā pat aparātu uzlādēt. Šajā ziņā Owl 3 ir patīkams pārsteigums, kas silda manu apskatnieka ledus auksto sirdi. Komplektā iekļauts viss, kas nepieciešams, lai pūci varētu lietot. Iepakojumā atradīsi pašu Owl 3, strāvas adapteri, Eiropas un Lielbritānijas sienas lādētājus (viens no retajiem ražotājiem, kas par šo domā), USB Type-C (abos galos) kabeli, visus papīra bukletus un pat gumijas pūčveidīgu kartīšu turētāju. Pēdējais protams neko Owl 3 darbībā nemaina, bet domāts, lai ofisā uz galda novietotu ātro pamācību kartītes, kas vairāk gan atgādina alus kausu paliktņus, un visu laiku neuzbāzīgi reklamētu ražotāju.

    Par laimi, visi vadi ir pienācīgā garumā, lai nebūtu problēmu ar savienojumiem. Piemēram USB Type-C vads ir 2m garš, kas šķiet pietiekami, lai aizsniegtos līdz datoram. Par dāsno komplektāciju jau pirmā uzslava.

    Dizains gandrīz nav mainījies

    Ārējais izskats nav mainījies no Meeting Owl Pro. Par to esmu ļoti priecīgs, jo meža skolotājas metafora strādā lieliski – Owl Labs logo izvietots tur, kur būtu jābūt knābim, bet ap to, zem auduma slēpjas spīdīgas acis (LED indikatori). Turklāt, kad ierīce gatava, tā sveicina ar skanīgu Uū-Uū. Nu gauži simpātiski.

    Pati ierīce ir ļoti izstiepta bumbiera formā un atgādina termosu. Tā teikt, resnajā apakšgalā izvietoti skaļuma, mikrofona un iespēju taustiņi, kas saņēmuši LED indikatorus. Šogad taustiņi spiežas vieglāk, tos mierīgi var lietot ar vienu roku. Neliels sīkums, kas izlabots no iepriekšējā modeļa. Augšgalā izvietoti astoņi mikrofoni, trīs spēcīgi skaļruņi un protams 360° kamera, kas izvietota pūcītes cepurītē. Viss pārējais korpuss noklāts ar pelēku audumu. Audums ir taustei patīkams, tomēr jācer, ka to nevajadzētu pārāk bieži aiztikt. Tā pelēcīgā krāsa vienkārši ir pārāk gaiša, lai ilgstoši paliktu tīra. Ofisā vienmēr atcerieties par roku higiēnu, ne tikai, lai nesaķertu visādus vīrusus, bet arī, lai Owl 3 paliktu tīra un smuka.

    Apakša tikusi pie pamatīgas gumijas joslas, lai pūce stabili stāvētu uz dažādām virsmām. Tur arī izvietotas strāvas padeves un datora savienojuma ligzdas. Līdzīgi, kā iepriekšējam modelim, arī šim abus vadus ietrāpīt ligzdās nav tas ērtākais uzdevums. Tomēr, to varu mierīgi piedot, jo, kad viss saslēgts, pārāk bieži nevajadzēs gar štekeriem ķimerēties. Kopumā dizainam nav ne vainas.

    Sākam lietot!

    Gribu milzīgu uzslavu izteikt Owl Labs par to, ka Meeting Owl 3 savienošana ir ļoti ātra, intuitīva un vienkārša. Atliek vien pievienot pie elektrības, savienot ar laptopu, datoru, vai citu ierīci (piemēram, Qnap KoiBox-100W) un aidā! Meeting Owl 3 var savienot arī ar viedtālruni. To ļauj izdarīt Meeting Owl aplikācija, bet bez tās var arī iztikt, jo, savienojoties ar datoru, programmatūra ir jau sakārtota tā, lai pūci varētu uzreiz sākt lietot. Tā kā atsevišķos apskatos esmu novērojis ierīces, kas, izpakojot no kastes, var nebūt uzreiz gatavas lietošanai, šoreiz milzīga uzslava par elementāru savienošanu!

    Meeting Owl lietotne

    Vienkārši lietojama lietotne protams ir liels pluss ikdienas lietošanā. Tomēr šoreiz tā šķiet pat pārāk vienkārša un limitēta. Pašam iespējams manuāli darīt to, ko pūces AI sola izdarīt pats – fokusēties uz konkrētu runātāju, norādīt aklās zonas un tuvināt. Var arī atslēgt 360° panorāmu, kas rādās virs runātāju kolāžās. Diemžēl, vēl aizvien tā ir ieslēgta pēc noklusējuma un būs jāatslēdz katru reizi, jo aplikācija nez kādēļ šo iestatījumu neatceras. Vajadzības gadījumā, aplikācija ļauj izmantot paroli, lai Owl 3 darbība būtu pieejama vien konkrētiem lietotājiem.

    Šogad klāt nākusi iespēja savienot vairākas pūces. Tā iespējams noklāt plašākas darba telpas ar lielāku klātienes konferenču dalībnieku skaitu.

    Pūces maģija

    Meeting Owl 3 saprotas ar Zoom, Google Meet, Skype, Skype for Business, Microsoft Teams, Webex, GoToMeeting, BlueJeans, Slack un gandrīz jebkuru citu video konferenču platformu.

    Meeting Owl 3 izveido kolāžu no dažādiem runātājiem ar augšpusē pieslēdzamu vai atslēdzamu panorāmu. Panorāma lieti noder, lai manuāli pārslēgtos starp runātājiem, citādi to paveic pūces mākslīgais intelekts. Un jāteic, ka gana prasmīgi. Lai saprastu, kā tas notiek, apskatiet demonstrācijas paraugu!

    Uzreiz jābrīdina, ka trīs skaļruņu sistēma ir tik skaļa, ka noteikti būs jāizmanto zemāki skaļuma līmeņi. Testējot video konferenci, tās dalībnieki uzteica, ka attēla un skaņas kvalitāte ir ļoti laba. Tātad par mikrofonu un kameras darbību sūdzību nav. Tik pat veiksmīgi pūce spēj izsekot un paturēt fokusā kustīgus runātājus. Tas lieti noder piemēram attālināti mācot studentus, ja fonā izmanto tāfeli. Pūce ļauj nodrošināt krietni dabiskāku diskusiju. Proti, nav jāgaida pēc iespējas iespraukties sarunā, turklāt var droši pārvietoties pa telpu, tā nodrošinot mazākus informācijas zudumus. Patīkami, ka ar aplikāciju iespējams ierobežot zonu, ko nerādīt, vai fokusu uz konkrētu runātāju. Šī funkcija ir ļoti noderīga mājas ofisiem, kam var gadīties tas viens konkrētais stūris, kurā samests viss pārējais, lai video konferences izskatītos pieklājīgi. Tiesa gan, Meeting Owl 3 pilnīgi noteikti būs piemērotāks rīks labi izgaismotām ofisu sanāksmju telpām, nekā mājas darbistabām.

    Meeting Owl Expansion Mic

    Lai uzlabotu pūces darbību pie garāka sapulču galda, Owl Labs piedāvā papildu mikrofonu Meeting Owl Expansion Mic. 249 eiro par šādu rīku nav maz, tomēr uzlabojums runātāju uztveršanā ir manāms. Mikrofonam komplektā tiek līdzi dots 2.5m garš micro-HDMI kabelis. Tas jāpievieno Owl 3 zem skaļuma taustiņiem. Bez kabeļa un paša mikrofona komplektā iekļauts arī stiprināšanas rīku komplekts un pamācības.

    Meeting Owl Expansion Mic dizains veidots tā, lai saskanētu ar pūces korpusu. Tā augša tikusi pie identiska vadmalas pārklājuma un ērta mikrofonu atslēgšanas taustiņa. Ierīce ir tikai 170 g  viegla, tomēr tās izmantošanas laikā to nevajadzētu pārvietot, kur noliki, lai stāv! Pārvietojot mikrofons mēdz apjukt. Mikrofons uztver skaņu 2.5 m rādiusā. Tas nozīmē, papildu skaņu uztverošu zonu, ja galds ir ļoti garš un runātāji daudz. Vienīgi jāatceras, ka mikrofons spēj sadarboties vien ar Meeting Owl 3, ne ar citiem modeļiem vai citu ražotāju kamerām.

    Nobeigumā – vēl aizvien lielisks produkts

    Meeting Owl 3 jau atkal demonstrē tās pašas kvalitātes, ko iepriekšējais modelis. Runa ir par ikdienišķas komunikācijas pārnesi uz video konferencēm. Būtiskākie ieguvumi, ka šādā veidā var audzēt gan diskusijas saturu, gan produktivitāti kopumā. Šie ir psiholoģiski ieguvumi, par kuriem reti aizdomājas, tomēr darbībā tos viegli novērot. Owl 3 ir ļoti viegli uzstādāma un lietojama ierīce ar patīkamu dizainu. Mikrofonu un kameras kvalitāte ir atzinīgi vērtējama. Vienīgi jāatceras, ka pūce būs noderīgāka pielāgotā ofisa vidē, kā improvizētā mājas darba istabā.

    Paldies, Signtech par Meeting Owl 3 kameras sagādāšanu uz testu! Pie viņiem ierīci var nopirkt, kā arī saņemt konsultācijas par visiem ar produktu saistītajiem jautājumiem.

    Iepriecināja

    • Elementāra uzstādīšana, vienkārša lietošana
    • Viedā izsekošana un kadrēšana strādā ļoti labi, tā atvieglo digitālu komunikāciju
    • Ļoti jaudīgi skaļruņi, kvalitatīva kamera
    • Pievienojams ārējais mikrofons

    Apbēdināja

    • Vairāk piemērota ofisiem, nevis mājas darbistabām
    • Aplikācija varēja būt intuitīvāka un funkcionālāka
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    27.09.2022 13:15

    Vai zinājāt, ka pūču acis spēj aptvert gandrīz 360° skata leņķi?
    —>

    The field of view for an owl is about 110 degrees, with about 70 degrees being binocular vision. By comparison, humans have a field of view that covers 180 degrees, with 140 degrees being binocular.
    Saprastu, ja kaija redzētu 360 grādos ar savām acīm sānos, bet pūcēm tak acis ir priekšā.

    Prezidents
    27.09.2022 15:25
    Reply to  grh

    Tas ir retorisks jautājums, kas iederās kameras īpašībās. Ne vienmēr viss jāuztver burtiski.

    freelifelv
    27.09.2022 23:14

    Štuka par webkameru? Nopietni?
    …………………..

    Last edited 1 year ago by freelifelv
    KKTK
    28.09.2022 08:59
    Reply to  freelifelv

    Redzams, ka tu galīgi nezini cik makā iekārtot ofisa mītiņu telpu ar analogu web kameru risinājumu, kas kaut cik spēj piezūmot runātāju. Tur tādi piķi tiek izmesti, par visādu kameru risinājumiem, kas 2 no 5 reizēm atkal nestrādā vai ir iestrēguši vienā virzienā…

    Prezidents
    28.09.2022 10:00
    Reply to  freelifelv

    Nu tā īsti nav web kamera klasiskajā izpratnē. :)

    Aaaa
    17.11.2022 08:17

    Mēs jau kādus 2 gadus izmantojam pirmo paaudzi, tagad arī jauno. Ļoti labi un bez problēmām visu laiku izmantota vairākās sanāksmēs katru dienu – kopumā vismaz vairākos simtos.
    Kad telpā maz cilvēku – 1 vai 2, tad gan dažkārt nav ideāli, jo kamera mēģina fokusēties uz visiem fona trokšniem un kustībām – kustošām lapām istabas augos, aizkariem, atvērtu logu. Bet tas ir vairāk sīkums, kas uzjautrina, nevis traucē. Kopumā lielisks produkts, kas ir cenas vērts. Mājās tādu nepirktu, jo 1-2 cilvēkiem pietiek ar daudz lētākām kamerām, bet birojā ļoti labs risinājums.

    Reklāma