Web Analytics
More
    Reklāma

    Pastāv iespēja, ka “Amazon” var nesaņemt atļauju iegādāties “iRobot” un “One Medical”

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau esam rakstījuši par e-komercijas giganta “Amazon” plāniem iegādāties robotputekļsūcēju ražotāju “iRobot” un primārās aprūpes sniedzēju ASV “One Medical“. Lai arī varētu šķist, ka šie darījumi ir tikpat kā notikuši, Federālā tirdzniecības komisija var patraucēt to oficiālu noslēgšanu.

    Par plāniem nopirkt šos abus uzņēmumus “Amazon” paziņoja vasarā. Uzņēmums bija plānojis par 1,7 miljardiem dolāru iegādāties “iRobot”, savukārt “One Medical” iegādei atvēlētu 3,9 miljardus dolāru. Tagad Federālā tirdzniecības komisija ir sākusi nopietni izskatīt sos abus potenciālos darījumus, uzdodot arī detalizētus jautājums abiem uzņēmumiem, ko “Amazon” gatavs nopirkt. Skaidrots, ka izmeklēšanas mērķis ir noskaidrot, vai šie darījumi sniegtu “Amazon” negodīgas priekšrocības savienoto ierīču un mazumtirdzniecības tirgos.

    Reklāma

    Nav skaidrs, cik ilgi Federālā tirdzniecības komisija veiks izmeklēšanu, taču tai nebūtu grūti darījumu noslēgšanu aizkavēt vismaz par gadu. Attiecībā uz “Amazon” sliktākais scenārijs, visticamāk, būtu saistīts ar tiesas prāvām no komisijas puses.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma