Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” plāno iegādāties robotputekļsūcēju ražotāju “iRobot”

    Jaunākie raksti

    E-komercijas gigants “Amazon” turpina strauji paplašināties un tagad vēlas iekarot arī mājsaimniecības ierīču nišu. Uzņēmums nupat paziņojis par plāniem iegādāties robotputekļsūcēju ražotāju “iRobot“. Pirkuma vērtība solās būt 1,7 miljardi ASV dolāru. Pagaidām vēl nav zināms, kad darījums oficiāli tiks noslēgts, jo vēl jāsagaida gan “iRobot” akcionāru, gan regulatoru apstiprinājums.

    “Amazon Devices” vecākais viceprezidents Deivs Limps norādījis, ka klientiem patīk “iRobot” produkti, un viņš priecājas sadarboties ar “iRobot” komandu, lai radītu jaunus veidus, kā uzlabot klientu dzīvi, padarītu to vieglāku un patīkamāku. Vēl gan nav skaidrs, kā tieši “Amazon” integrēs “iRobot” savā biznesā, ja darījums tiks apstiprināts.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka uzņēmumu “iRobot” tālajā 1990. gadā dibināja Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (MIT) pētnieki. Sākotnēji uzņēmums koncentrējās uz militāru robotu, piemēram, “PackBot” radīšanu. Taču pagrieziena punkts biznesa attīstībā notika 2002. gadā, kad “iRobot” prezentēja savu pirmo mājas robotputekļsūcēju “Roomba”, kas ātri vien kļuva populārs, un līdz 2004. gadam tika pārdotas miljons tā vienības. Pēc tam uzņēmums piedāvājis arī citus robotizētus risinājumus, kā atvieglot mājas soli.

    Tiesa, līdzīgi kā citi uzņēmumi, arī “iRobot” pēdējā laikā saskāries ar grūtībām. Lai gan pēdējos gados tam kopumā klājies labi, uzņēmums pēdējā ceturksnī strādāja ar zaudējumiem, saruka arī ieņēmumi. “iRobot” arī brīdināja par vājāku izaugsmi inflācijas un klientu samazināšanās dēļ, kas cieši saistāms ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    07.08.2022 18:34

    F*%k – visu sačakarēs :/

    Kursors.lv
    07.08.2022 20:05
    Reply to  KKTK

    Plus, Amazon iegūs informāciju par to, kā “izskatās” daudzu cilvēku mājas no iekšpuses.

    Biteme
    07.08.2022 22:38

    Fui, vai nu vajadzēja tik brutāli iegrūst pirkstu Amazon tortē))

    Reklāma