Web Analytics
More
    Reklāma

    iRobot izstrādā robotu, kurš spēs mazgāt traukus

    Jaunākie raksti

    Savas nākotnes vīzijas tehnoloģiju izstādē CES 2020 izrādīja tīrīšanas robotu gigants iRobot, iezīmējot, ka nosacīti tuvā nākotnē (vismaz pēc 5 gadiem) plānots piegādāt pirmos robotus ar rokām, kas tādējādi nodrošinās jaunu sadzīves procesu automatizāciju. Tiek runāts par iespēju mazgāt traukus, locīt veļu, pienest traukus un dzērienus, dažādas ikdienas darbības, kurās bez roku veiklības neiztikt.

    Ražotājs iRobot ir pazīstams ar saviem apaļajiem tīrīšanas robotiem, taču 2016. gadā kompānija izveidoja robotizētas rokas tehnoloģiju armijas vajadzībām. Risinājums tika pārdots, taču kompānija paturēja tiesības uz šo robotroku, lai to izmantotu produktos masu tirgum. Kaut arī šobrīd nav pieejams reāls piemērs ar kompānijas veikumu, tomēr izpilddirektors Kolins Engls (Colin Angle) atzīmē, ka lai izmantotu tieši robotizētas rokas un pielāgotu ikdienas darbiem, ir ļoti svarīgi robotam likt saprast, kur tas atrodas un kur, piemēram, atrodas trauki. Tas tiek nodrošināts izmantojot mašīnmācīšanos, mākslīgo intelektu, datorredzi un vietas noteikšanas algoritmus, jo tieši vietas izpratne ir priekšnoteikums šādu robotu ienākšanai plaša patēriņa saimniecības produktos.

    Reklāma

    Kamēr gaidām pirmos reālos piemērus no iRobot, tikmēr kompānija paziņojusi, ka 2020. gads iezīmēsies ar vairāk nekā 10 gadus izstrādāto automātisko zāles pļāvēju Terra.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    HMH
    14.01.2020 11:38

    Robots kurš mazgā traukus jau ir izdomāts – trauku mazgājamā mašīna. Bet ja iRobot robots sakrāmētu netīros traukus un izņemtu pēc tam tīros ārā būtu lielāka jēga.

    14.01.2020 12:28
    Reply to  HMH

    Agrāk sievas bija gan veļas mašīnas, gan trauku mašīna. Šobrīd funkcojas ir samazinājušās līdzi ielikt un izņemt (traukus, veļu). Pēc šādiem robotiem sievas paliks tikai smukumam. 😀

    Čiekurs
    14.01.2020 12:43
    Reply to  HMH

    Rakstā kā reiz ir pieminēts, kādiem mērķiem robots būs paredzēts t.i. ne tikai primitīvai trauku mašīnas funkcijai.

    Krotow
    15.01.2020 18:45

    Zāles robotpļāvēji no foto diemžēl der tikai mauriņa pļaušanai. Lauku mājā trimera aizstāšanai nederēs.

    Reklāma