Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA noteikusi jaunu datumu, kad uzsāks “Artemis I” Mēness misiju

    Jaunākie raksti

    Jau ziņojām, ka raķetes dzinēja problēmu dēļ NASA vien nepilnu stundu pirms starta nācās atlikt 29. augustā plānoto Mēness misiju “Artemis I”. NASA kosmosa palaišanas sistēmai (Space Launch System – SLS) bija paredzēts doties savā pirmajā testa lidojumā, lai uzsāktu “Artemis” programmu. Pēc šīs neveiksmes NASA izvēlējusies jaunu datumu, kad veikt šo svarīgo misiju, un tā būs sestdiena, 3. septembris.

    Galvenais iemesls, kāpēc augusta beigās plānotā misija nevarēja notikt – NASA komanda nespēja atdzesēt vienu no raķetes dzinējiem, kas uzrādīja augstāku temperatūru nekā pārējie trīs. Kosmosa aģentūra šo problēmu atklāja pāris stundas pirms plānotā starta.  Nespējot laikā to atrisināt, 40 minūtes pirms sākuma misiju nolēma atcelt.

    Reklāma

    NASA uzskata, ka problēma radusies bojāta sensora dēļ. Raķetes tehniskā komanda joprojām pārskata datus un pilnveido savu plānu, lai pārliecinātos, ka sestdien viss izdosies. Ja SLS komandai nepieciešama piekļuve šim bojātajam sensoram, lai atrisinātu problēmu, tas varētu aizkavēt “Artemis I” misijas uzsākšanu par nedēļām vai pat mēnešiem. Turklāt arī palaišanas datumu nevar ieplānot kurā katrā dienā. Lai starts būtu veiksmīgs, tam jāatbilst vairākiem vides nosacījumiem, tāpēc NASA var ieplānot misiju tikai noteiktos laika periodos. Ja palaišanu nevarēs veikt līdz 6. septembrim, nākamais tuvākais “Artemis I” uzsākšanas datums varētu būt 19. septembris.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma