Web Analytics
More
    Reklāma

    Radīts viedais gredzens, kas mērīs stresu, nevis soļus

    Jaunākie raksti

    Esam jau daudz rakstījuši par viedo gredzenu “Oura“, kas uzrauga ne tikai aktivitātes un fizisko sagatavotību, bet ļoti fokusējas uz lietotāja veselību, nepārtraukti mērot sirdsdarbību, ķermeņa temperatūru, skābekļa līmeni asinīs, sekojot līdzi miega kvalitātei utt. Neskatoties uz plašo iespēju klāstu un, manuprāt, augsto cenu, šis gredzens tomēr vēl nav visu varošs un visu mērošs. Piemēram, ar to īsti nevar noteikt stresa līmeni un garastāvokļa izmaiņas. Taču tieši šādas iespējas piedāvā jauns viedais gredzens “Happy Ring“.

    “Happy Ring” ir pirmais viedais gredzens, kas nosaka lietotāja stresa līmeni un garastāvokļa svārstības. To radījis tehnoloģiju uzņēmums “Happy Health”. Tā līdzdibinātājs un rīkotājdirektors kompānijā “ARCH Venture Partners”, kas “Happy Health” ieguldījis 60 miljonus USD, Pols Berns norāda, ka mēs visi piedzīvojam vairāk stresa nekā jebkad agrāk. Vienlaikus mums trūkst rīku, lai labāk izprastu un uzlabotu savu pašsajūtu. Ir daudz valkājamo ierīču, kas fokusējas uz sportu, taču neinformē par vispārējo pašsajūtu. Taču tieši spēja izmērīt un izprast emocionālo stāvokli var palīdzēt noteikt tās aktivitātes, kas mentālai veselībai nāk par labu.

    Reklāma

    Attēls: Happy Health

    Tieši šīs funkcijas “Happy Ring” veiks. Tajā iestrādāts pielāgots elektrodermālās aktivitātes (EDA) sensors, kas tika izmantots arī, piemēram, “Fitbit Charge 5“, lai noteiktu stresa līmeni. Gredzenā ir iebūvēti četri ādas elektrodi, divi temperatūras sensori un trīsasu akselerometrs. Papildus stresa un garastāvokļa mērījumiem tas uzraudzīs arī sirdsdarbības ātrumu un miegu. Tiesa, nav nekas teikts par aktivitāšu uzraudzību un skābekļa līmeņa asinīs noteikšanu.

    Interesanta ir šī gredzena apmaksas kārtība. Par “Happy Ring” nevarēs tieši norēķināties, bet tas būs abonējams, maksājot no 20 USD mēnesī. Šajā cenā ietilps pats viedais gredzens, piekļuve lietotnei un tās piedāvātajām iespējām. Pagaidām šī ierīce tiks piedāvāta tikai ASV, taču atkarībā no pieprasījuma varētu parādīties arī citos tirgos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    25.08.2022 12:32

    Gredzens konstatēs stresu un sūtīs ziņu: “Nomierinies!”.

    KKTK
    25.08.2022 13:37
    Reply to  Elektriķis

    Ja 3 sekunžu laikā neizlasīsi to ziņu, tad zvanīs pa telefonu.

    Elektriķis
    25.08.2022 13:58
    Reply to  KKTK

    Robots – psihoterapeits.

    Ivis
    25.08.2022 15:05
    Reply to  Elektriķis

    Būs 54 nelasītas ziņas, ar aicinājumu nomierināties :D

    Čiekurs
    25.08.2022 12:53

    Heh, normāls naudas kāslis. Kad tirgus ir tā aizbāzts ar loriņiem, tad jāsāk piedāvāt abonamentus pilnīgi bezjēdzīgiem gadžetiem. Šādās reizēs ceru, ka izputēs un autori sāks darīt ko jēdzīgu.

    Jānis
    25.08.2022 14:53

    Jau bišk pa tālu aizgājuši ar to abonēšanas maksu…

    kaspis
    25.08.2022 15:06

    tak citādēle jau piedāvā maksāšanas rinķi, par 3eur mēnesī. te līdzīgs stāsts

    bobis
    30.08.2022 23:39

    Pec pertiku bakam bus stresa epidemija.

    bobis
    30.08.2022 23:46

    Ja radis lielu stresu, sedinas pertiku buri, nolaist tvaiku.

    Reklāma