Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp neļaus uzņemt ekrānuzņēmumu tām bildēm, kuras paredzēts skatīt vienu reizi

    Jaunākie raksti

    Meta vadītājs Marks Zakerbergs paziņojis par jaunām drošības funkcionalitātēm saziņas lietotnē WhatsApp, norādot uz to, ka nebūs iespējams uzņemt ekrānuzņēmumu tam saturam, kuru paredzēts skatīt vienu reizi.

    Pirms kāda laika WhatsApp iepazīstināja ar jaunu veidu, kā dalīties ar bildēm un video, saņēmējam ļaujot tos apskatīt tikai vienu reizi (angliski view once). Tas ir noderīgs veids, ja vēlamies dalīties ar kādu privātāku informāciju, vai arī nodrošināties, ka tā varētu tikt lejupielādēta un publiskota citur. Tomēr neviens nav atcēlis iespēju tās skatīšanās laikā uzņemt ekrānuzņēmumu, un tagad šo vēlēsies kontrolēt WhatsApp.

    Reklāma

    Drošības funkcionalitāte gan joprojām ir izstrādes stadijā, līdz ar to tā nav pieejama pat Beta versijas testētājiem. Kā norāda pieejamā informācija, tad WhatsApp varētu ļaut uzņemt ekrānšāviņu, tomēr tad parādīsies kļūdas paziņojums, ka šādu iespēju nevar veikt. Iespējams, ka drošības funkcionalitāte varētu tikt papildināta ar informāciju nosūtītājam, ka kāds cenšas uzņemt ekrānuzņēmumu. Tā šo risina Snapchat, ziņojot, ka saņēmējs ir veicis šādu darbību.

    Protams, joprojām ir iespējams ierakstīt ekrānu, otram nezinot, un jebkurā gadījumā ir dažādi apkārtceļi. Taču arī šāds risinājums var viest drošību lietotājiem. Jaunā drošības funkcionalitāte tiek izstrādāta gan Android, gan iOS platformām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    23.08.2022 17:27

    Viss ko liec internetā, pastāv liela iespēja ka tas tur arī paliks, izklausās pēc tāda gimmic, slinkākiem lietotājiem. Tie kas gribēs glabāt lietas, to spēs darīt.

    Reklāma