Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā sāks darbību pirmā TESLA automašīnu koplietošanas platforma

    Jaunākie raksti

    Apvienojoties jauniem uzņēmējiem, Latvijā izveidota pirmā TESLA automašīnu koplietošanas platforma OX DRIVE, kas savu darbību uzsāks šī gada 1. jūlijā un līdz gada beigām plāno Latvijā nodrošināt koplietošanas pakalpojumu ar vismaz 130 TESLA markas automašīnām Rīgā un Jūrmalā. Tā būs iespēja iedzīvotājiem izmantot pasaulē labākos elektromobiļus savām ikdienas un brīvdienu pārvietošanās vajadzībām. Jaunizveidotās TESLA platformas sākotnējais finansējums veidos 2,5 miljonus eiro.

    Ikviens interesents var piedalīties OX DRIVE platformas atklāšanas pasākumā, kas notiks šī gada 30. jūnijā pulksten 21.00 Tallinas kvartāla Angārā.

    Egija Gailuma, OX DRIVE līdzdibinātāja: “Latvijā un pasaulē TESLA ir simbols augstam mūsdienu tehnoloģiju sniegumam un nākotnes perspektīvai. Tāpēc arī jau idejas pirmsākumos nolēmām fokusēties uz šī zīmola automašīnām un balstīt pakalpojumu uz tā augsto kvalitāti. Pāreja uz elektromobiļiem Latvijā notiek mērķtiecīgi, tomēr automašīnu augsto cenu dēļ un ierobežotā valsts atbalsta dēļ sabiedrības vēlme pēc tām ir augstāka, nekā reāli lēmumi par pirkumu. Mūsu misija ir padarīt elektromobiļus visiem pieejamus. Mēs paredzam, ka elektromobiļu koplietošanas platforma būs ērts risinājums šai sabiedrības daļai – var lietot elektromobili ikdienā vai brīvdienās, atsakoties no tradicionālo dzinēju transportlīdzekļiem. TESLA nav standarta “auto”, bet gan zaļās domāšanas viens no simboliem, tāpēc arī prognozējam augstu pieprasījumu šai pakalpojuma un biznesa nišai.”

    Plānots, ka TESLA automašīnu skaits pieaugs periodiski – jau šobrīd tiek gaidīta nākamā automašīnu partija, bet gada beigās to skaitam ir jābūt jau vismaz 130 vienībām.

    Eleving Group ir viens no jaunās TESLA platformas investoriem. “Ilgtspēja un zaļā mobilitāte ar katru dienu iegūst arvien nozīmīgāku lomu cilvēku pārvietošanās paradumos, un mēs nešaubāmies, ka nākotnes mobilitāti noteiks tieši elektroauto attīstība. OX DRIVE projekts ir teicama iespēja nākotni īstenot jau šodien, pakāpeniski izglītojot sabiedrību par alternatīvām, ko piedāvā auto industrija un auto koplietošanas pakalpojumi. Kvalitāte, ātrums, ilgtspēja un klienta pieredze ir vērtības, kas svarīgas ne tikai OX DRIVE, bet arī Eleving Group, tādēļ esam lepni būt par daļu no šī projekta,” norāda Modests Sudņus (Modestas Sudnius), Eleving Group izpilddirektors.

    TESLA koplietošanas platformas dibinātāji ir četri jauni uzņēmēji – Juhan Kaarma (Igaunija), Egija Gailuma (Latvija), Kristiāns Karlsons (Latvija) un Kristaps Vasiļjevs (Latvija), kuri kopā izveidojuši uzņēmumu SIA “SPACESHIP”. Apvienojot līdzdibinātāju pieredzi, zināšanas un sasniegumus jaunuzņēmumu, tehnoloģiju inovācijas, koplietošanas pakalpojumu un finanšu sektora jomā, radītais produkts atšķirsies tirgū ar daudz augstāku pakalpojuma kvalitāti un piedāvātajām iespējām tā saņēmējiem. TESLA ir attīstītāju stratēģiska izvēle, ņemot vērā, ka tas šobrīd ir labākais piedāvājums nākotnes mobilitātē – augsta veiktspēja apvienojumā ar komfortu un ekoloģiju.

    Atšķirībā no citām Latvijā koplietošanas transportlīdzekļu platformām OX DRIVE, palielinoties transportlīdzekļu skaitam, piedāvās arī automašīnu abonementu uz ilgāku laiku – 3, 6, 12 mēneši vai jebkurš klientam vēlamais laika periods, kas nozīmēs, ka uz noteiktu laiku transportlīdzeklis tiek nodots ilgtermiņa nomai. Jau šobrīd pilota projekta ietvaros šis pakalpojums uzrādīja augstu pieprasījumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    28.06.2022 23:22

    Ar šo arī būs jābrauc kā ar jēlu olu, kā Fiqsy?

    Biteme
    28.06.2022 23:31
    Reply to  Elektriķis

    Savs labums jau no tā ir – jampampiņi, kas pāris reizes gadā iznomā auto un nav pieraduši pie paātrinājuma, tiek atturēti no lidošanas ātrāk par savu sargenģeli.

    Skābene
    29.06.2022 08:27
    Reply to  Biteme

    Tu neko neesi sapratis. Cilvēki nomā EV, lai saprastu kas tas EV ir un ko tas var! Ja viņš neko nevar un nedrīkts, tad nafig kādam vajadzīga Tesla, pietiks ar e-Up vai Bolt skūteri! ;)

    KKTK
    29.06.2022 08:43
    Reply to  Skābene

    Cilvēkas, kas var atļauties Teslu, sarunās īstu testa braucienu.

    Biteme
    29.06.2022 09:43
    Reply to  Skābene

    Ja Teslas nomnieka vidējais intelekts ir nomas skūterista līmenī, kas braucamo pamet ietves vidū, tad labāk tiešām lai paliek uz skūteriem)

    Auto nomā, jo vajag TL. Piekrītu KKTK – ja ir interese par ne pašu lētāko EV, tad var aizskriet līdz tuvējām ārvalstīm un izmēģināt, salīdzināt komplektācijas, nevis skatoties tikšķošajā pulkstenī, mīt ar nomas auto. Ir cilvēki, kas garus romānus izlasa grāmatnīcās, un daži pamanās lielveikalā iemainīt lielās olas mazo olu kastītē. Tavi testa nomnieki tur ir kaut kur pa vidu…..

    Skābene
    29.06.2022 10:26
    Reply to  Biteme

    Skatos, ka tu joprojām dzīvo kaut kādās klišejās un atsakies no realitātes. ASV cilvēkiem ir pilnīgi normāli nedēļas nogalē izīrēt Lambo, Niknāko Tesla, vai Ferrari, Maserati utt. un nav obligāti jāpērk to mašīnu. Cilvēks piepilda savas vēlmes, papriecājas, gūst vajadzīgās emocijas un viņam ir izdevusies nedēļas nogale.
    Neredzu neko sliktu tajā, ka cilvēki īrē mašīnas izklaidei. Ja policis noķers par sliktu uzvedību, nu nekas traks, samaksās sodu vai sliktākā gadījumā paliks kājiniekos un būs laiks pārdomāt savu rīcību. Visiem nomas auto ir KASKO, lai nebūtu jāuzvedās kā paranoiķim! Īrēt mašīnu no Fiqsy ir tāpat kā īrēt istabu pie omītes, kura visu laiku tevi uzmana un aizrāda par pārāk skaļu mūziku, pārāk ilgu sēdēšanu uz poda, par to ka tu pārāk daudz tecini ūdeni, vai pārāk skaļi dauzi durvis.

    Zaparožets
    29.06.2022 07:50

    Tesla un augstā kvalitāte. Man tas nejiet kopā.

    Artūrs
    30.06.2022 20:58
    Reply to  Zaparožets

    Gramatika tev arī nejiet kopā

    Reklāma