Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izmēģina bezkontakta maksājumus starp diviem iPhone telefoniem (video)

    Jaunākie raksti

    Jau vairākus mēnešus pieejama informācija par to, ka Apple strādā pie iespējas pieņemt karšu maksājumus ar iPhone viedtālruni. Kādā nejaušā video redzams, ka Tap to Pay funkcionalitāte tikusi lietota starp diviem iPhone telefoniem Apple veikalā Kupertīno.

    Video redzams, ka veikala klients veic savu maksājumu, pietuvinot iPhone telefonu citam Apple veikala darbiniekam, kurš savā telefonā ir noformējis pirkumu un tā summu. Process noris burtiski vienā acumirklī, un redzams, cik vienkārši tas notiek. Šo var uzskatīt par neoficiālo piemēru, ka drīzumā Tap to Pay varētu būt oficiāli pieejama visiem jaunāko iPhone tālruņu lietotājiem. Kaut gan šis “drīzumā” ir ievilcies jau vairāku mēnešu garumā. Katrā ziņā šis vismaz ir konkrēts piemērs funkcionalitātes darbībai.

    Tas būs nopietns trieciens tādiem servisiem, kuri līdz šim bija izveidojuši karšu norēķinu termināļus, lai tos speciāli savienotu ar iPhone, tomēr daļai Android ierīču šāda funkcionalitāte ir pieejama jau tagad. Šādu norēķinu servisu, piemēram, piedāvā vietējā Citadele banka. Jāatzīst, ka šāda maksājumu veikšana liekas loģisks solis ar mūsdienu tehnoloģiju iespējām, un noteikti palīdzētu dažādiem mazajiem pārdevējiem, īpaši, izbraukuma tirdzniecībā. Apple iPhone iespēja pieņemt maksājumus var tikt saistīta ar brīdi, kad uzņēmums iegādājās Kanādas jaunuzņēmumu Mobeewave, kas strādāja pie maksājumu pieņemšanas caur NFC funkcionalitāti.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma