Web Analytics
More
    Reklāma

    Harley-Davidson LiveWire nākamnedēļ prezentēs jaunu elektrisko motociklu

    Jaunākie raksti

    Slavenā motociklu ražotāja Harley-Davidson elektriskais apakšzīmols LiveWire sniedzis ieskatu gaidāmajā elektriskajā motociklā, kas oficiāli tiks prezentēts nākamnedēļ. Cik noprotams no uzņēmuma iekšējiem dokumentiem, šo motociklu varētu saukt par “S2” vai “Del Mar”.

    Jaunais modelis gaidīts jau vairākus gadus un neoficiāla informācija liecina, ka tas būs mazāks nekā “LiveWire One”. Tas saistāms ar ražotāja vēlmi šos motociklus padarīt piemērotus plašākai auditorijai gan izmēra, jaudas un arī finansiālajā ziņā. Tas ļaus iegūt lielāku tirgus daļu gan ASV, gan arī citviet pasaulē, uzlabojot uzņēmuma pozīcijas cīņā ar konkurentiem. “LiveWire One” attīsta gana iespaidīgus 100Zs, bet tā maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 177km/h.

    Reklāma

    Ir zināms, ka motociklu ražotājs ir izstrādājis modulāro elektromotociklu platformu, kas nosaukta par “Arrow”. Līdzīgi kā vieglajām automašīnām, uz šīs platformas iespējas veidot dažāda izmēra un jaudas motociklus, bet tie veidoti uz vienas bāzes ar daudzām kopīgām detaļām. Ražotājs uzstādījis mērķi 2026. gadā tirgot 100 tūkstošus motociklu ik gadu, kas ir gana ambiciozi, tāpēc pieejams modelis ir tieši tas, kas vajadzīgs “LiveWire” zīmolam. Plašāka tehniskā informācija, visticamāk, būs pieejama pēc motocikla prezentācijas 10. maijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hax
    04.05.2022 22:44

    Kam vairs tāds Hārlis būs vajadzīgs? Viss jau bija tieši motora skaņā, smaržā, vibrācijās!

    Skābene
    05.05.2022 08:12
    Reply to  Hax

    Tieši pretēji, jaunajai publikai Hārlis asociējas ar veciem, bārdainiem penzionāriem ādas jakās un tāpēc neviens negrib pirkt tos drebelīgos un troksni radošos dinozaurus.

    Basics
    05.05.2022 10:17
    Reply to  Skābene

    Jaunā publika negrib pat “normāla izmēra” braucamos ar diviem rieteņiem – to vietā izvēloties mazizmēra skūterus, mono vai dēļus. Ar elektrisko piedziņu, saprotams.

    Hārlijs vai vispār mocis ir cilvēkam ar garāžu, kur to var ķimerēt, pucēt un ieziemot. Tie, kas tur moci uz ielas, ziemā to noliekot īrētā novietnē, ir absolūtais mazākums, un mūsdienās ir tik daudz citu veidu kā neaizsargātam ātri traukties pretī savam galam, ka mocim ar katru gadu arvien vairāk jākonkurē ar jaunpienācējiem.

    Rudolfs
    05.05.2022 14:01
    Reply to  Basics

    Vēl viens svarīgs faktors tomēr ir arī moto, un kur jau nu vēl HD, cenas, kas ir ārpus tā, ko nospiedoši lielākā daļa jauniešu varētu atļauties. Pat dārgais urbānā elektro transporta gals īsti nemaz neaizsniedzas līdz lielo ražotāju moto sākuma cenām.

    Reklāma