Web Analytics
More
    Reklāma

    Martā ASV sasniegusi lielāko vēja un saules saražotās enerģijas īpatsvaru

    Jaunākie raksti

    Noslēdzot šī gada pirmo ceturksni, ASV sasniegusi lielāko saules un vēja saražotās elektroenerģijas īpatsvaru vienā mēnesī, kas martā bijušas 59TWh (terevatstundas).

    Šis ir vēsturiski lielākais rezultāts ASV enerģijas ražošanā, jo tieši pirms gada tika sasniegts līdz tam lielākais apjoms, kas bija 53TWh mēnesī. Procentuāli šobrīd tie ir 18% no kopējā saražotā enerģijas daudzuma, kas nozīmē, ka Amerika šobrīd no saules un vēja enerģijas ir spējīga segt gandrīz piekto daļu elektrības patēriņa. Salīdzinājumam, pirms septiņiem gadiem, 2015. gadā, kopējais šādi iegūtās enerģijas apjoms bija 229.8TWh, bet pagājušajā gadā ir vairāk nekā divas reizes lielāks – 543.5TWh.

    Reklāma

    Protams, tā nav tikai ASV, kura arvien vairāk sāk izmantot vēja un saules enerģiju, jo šis kāpums norāda uz kopējo tendenci globālajā tirgū. Arī mēs paši šobrīd dzirdam, cik aktīvi notiek sarunas par šādām elektroenerģijas ieguves formām, lai veidotu enerģijas neatkarību gan no Krievijas resursiem, gan kopumā valsts līmenī. Paredzams, ka nākotnē tieši saules un vēja enerģija būs elektrības sistēmu pamats, tomēr šai nākotnei vajadzētu iestāties pēc iespējas ātrāk.

    Avots: Ember

    Ja skatāmies, kurš no šiem dabas resursiem saražo vairāk enerģijas, tad grafikā redzam, ka ASV gadījumā tas ir vējš, un pat vairākas reizes. Domāju, ka tas ir līdzīgi visā pasaules kontekstā, tomēr saules enerģiju noteikti ir ērtāk izmantot privātpersonām, jo vēja ģeneratoru pagalmā gluži tā neuzstādīs. Kā norāda Starptautiskā enerģijas asociācija (IEA), tad līdz 2050. gadam pasaulē 70% elektroenerģijas būtu jābūt saražotai no vēja un saules enerģijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma