Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV pirmo reizi sasniedz 10% elektroenerģijas ražošanu no vēja un Saules

    Jaunākie raksti

    Martā pirmo reizi vēsturē ASV saražojušas 10% no visas patērētās elektroenerģijas ar vēja un Saules palīdzību. Vēja enerģija saražojusi 8% no kopējās patērētās elektrības, bet Saules enerģija pārvērsta 2% no ASV nepieciešamās elektrības.

    Sagaidāms, ka līdzīgu sniegumu ASV uzrādīs arī aprīlī, bet vasaras mēnešos atkal gaidāms, ka atjaunojamie energoresursi nespēs turēties līdzi gaisa kondicionēšanas sistēmu pieprasītajām jaudām, noslīdot pamatīgi zem 10%.

    Reklāma

    Vienlaikus tiek ziņots, ka 2016. gada griezumā vidēji 7% no ASV patērētās elektroenerģijas saražota ar vēja un Saules palīdzību. Pasaules elektrības tēriņos Saules un vēja enerģija aizņem 4% no tirgus, tomēr katru gadu atjaunojamo energoresursu izmantošana kāpj par aptuveni 12%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.06.2017 16:30

    Trampam pēc Parīzes pretizmešu līguma izgāšanas un solījuma atkal būt krutākajam puisim ciemā tagad būtu jālobē vietējie saules bateriju un vēja ģeneratoru ražotāji. Viņiem tur taču ir vesels tuksnesis, ko var ar paneļiem piedēstīt un neviens pat nepamanīs. Beigās vēl varēs liet pārpalikušo elektrību pudelēs un tirgot projām.

    Reklāma