Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlona Maska “The Boring Company” piesaista 675 miljonus dolāru un plāno būtisku attīstību

    Jaunākie raksti

    Ar labām ziņām nākusi klajā vēl viena Īlona Maska vadītā kompānija “The Boring Company“, kas nodarbojas ar pazemes automaģistrāļu izveidi viedās mobilitātes nodrošināšanai un sastrēgumu mazināšanai lielpilsētās. Uzņēmums nupat saņēmis 675 miljonu dolāru lielu finansējumu, tā kopējai vērtībai nu sasniedzot 5,7 miljardus dolāru. “The Boring Company” ir lieli nākotnes plāni, taču to realizēšanai nepieciešams darbaspēks, tāpēc par piesaistīto finansējumu uzņēmums “ievērojami palielinās darba roku skaitu inženierijas, būvniecības, ražošanas jomās, kas ļaus izveidot un mērogot “Loop” projektus”.

    “Loop” projektu mērķis ir attīstīt pilnībā elektrisku, bezizmešu, ātrgaitas pazemes sabiedriskā transporta sistēmu. Pašreiz šāda tuneļa izveide lēnām notiek Lasvegasā, taču vēlāk uzņēmums plāno līdzīgu risinājumu izveidot citās pasaules metropolēs ar intensīvu satiksmi.

    Reklāma

    “The Boring Company” uzskata, ka tuvākajā nākotnē gada laikā spēs izrakt tuneļus ar kopējo garumu līdz 600 jūdzēm jeb ap 965 km. Pašreiz uzņēmums izmanto automatizētas iekārtas “Prufrock-2”, kas bez cilvēka iesaistes nedēļā var izrakt pāris kilometru garus tuneļus. Taču piesaistītais finansējums, iespējams, ļaus izpētīt un izstrādāt nākamās paaudzes jeb “Prufrock-3” iekārtas, kas ievērojami paātrinātu šo uzdevumu, ļaujot izrakt vairāk nekā 10 km garus tuneļus vien dienas laikā.

    Šādi pazemes tuneļi ir plānoti daudzviet pasaulē, tostarp Lasvegasā, kas top projekta “Vegas Loop” ietvaros. “The Boring Company” mērķis ir tur izveidot teju 47 km garu ātrgaitas sabiedriskā transporta tuneli, caur kuru stundas laikā galamērķī varētu nogādāt līdz 57 000 pasažieru. Uzņēmums to ir nosaucis par pašreiz “lielāko pazemes transporta projektu ASV”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    25.04.2022 11:17

    Viņi piesaista tikai pseido speciālistus un avantūristus. Jo pagaidām Boring company nav pilnīgi neko revolucionāru izdarījuši. Rakšanas ātrums- lēnāks, dārdzība- nav lētāks, viss. Neviens no 6 gadus vecajiem solījumiem nav piepildīts.

    25.04.2022 11:27
    Reply to  Usinss

    Lasvegasas naudasmaisi ir pseidospeciālisti vai avantūristi?

    Usinss
    25.04.2022 13:30
    Reply to  digitalk

    Abi kopā. Bagāts nenozīmē gudrs. Tad pavisam citi cilvēki būtu mūsu milijardieru sarakstā. Bagātie ir tie, kuri nebaidās riskēt un darīt. Bet tas nenozīmē, ka viņi ir gudri (inteleiģenti) utt.

    Reklāma