Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” jauno produktu ražošanā arvien vairāk izmanto pārstrādātus materiālus

    Jaunākie raksti

    Ja ir runa par ilgtspēju un apkārtējās vides uzlabošanu, “Apple” sev droši var uzsist pa plecu. Uzņēmums ik gadu Zemes dienas ietvaros padižojas ar kādu jaunu iniciatīvu, kas pēcāk sniedz pienesumu, piemēram, vides aizsardzībā, kā tas ir šogad. Tomēr ir vēl kas. Savā 2022. gada vides progresa ziņojumā “Apple” atklāj, ka 18% no pērn saražotajās ierīcēs izmantotā materiāla bijis pārstrādāts vai atjaunots. Šis rādītājs ir arī jauns uzņēmuma rekords.

    Tas ir augsts rādītājs, ja ņem vērā, ka 2020. gadā 12% no ierīcēs izmantotajiem materiāliem bijuši pārstrādāti vai atjaunoti. Savukārt pērn astoņos produktos pat vismaz 20% no izmantotā materiāla ir otrreizēji pārstrādāts. Tostarp “iPhone 13” un “13 Pro” modeļos izmantots sertificēts pārstrādāts zelts – šāda pieeja uzņēmumam bija jauna. Tikmēr tādu materiālu kā kobalta, retzemju elementu un volframa atkārtota izmantošana gada laikā “vairāk nekā dubultojusies”.

    Turpinot sevi paslavēt, “Apple” uzsver, ka teju izdevies izskaust plastmasas esamību produktu iepakojumos. 2021. gadā vien 4% no iepakojuma materiāla veidoja plastmasa. Savukārt jaunā “iPhone 13” sērija izcēlās ar to, ka ierīču iepakojumos plastmasas nebija vispār. Līdz 2025. gadam “Apple” šajā jomā plāno pavisam atbrīvoties no šī materiāla.

    Šie centieni noteikti pievienojas galvenajam “Apple” mērķim klimata jomā – līdz 2030. gadam kļūt par oglekļa neitrālu kompāniju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    21.04.2022 16:34

    Jaunos produktus taisa no pārstrādātiem Iphone, vai no pārstrādātiem Samsungiem? Jeb vienkārši telefona korpusus taisa no pārkausētiem metāllužņiem un ekrānus no alus pudelēm?
    Varbūt laiks taisīt ierīces, kas kalpo ilgāk par garantijas termiņu, lai nav katru gadu jāpērk jauns gadžets, kas nonāk izgāztuvē.

    Last edited 1 year ago by Skābene
    no name
    24.04.2022 12:55

    super raksts it sevišķi laikos kad tiek izlaists mac studio dators kuram pat ssd nevar papildināt

    Reklāma