Web Analytics
More
    Reklāma

    Baumo, ka “Meta” savas pirmās papildinātās realitātes brilles varētu izlaist 2024. gadā

    Jaunākie raksti

    Pašreiz vairākas kompānijas strādā pie sava papildinātās realitātes briļļu projekta. Šādi plāni ir, piemēram, “Google“, arī “Apple” šādu mantiņu kaut kad vēlas piedāvāt pircējiem. Tikmēr “Meta” šajā ziņā varētu būt mazliet konkrētāki plāni. Saskaņā ar anonīmiem avotiem – uzņēmuma mērķis ir 2024. gadā laist klajā savas pirmās papildinātās realitātes (Augmented Reality – AR) brilles. Savukārt modernāki un advancētāki modeļi varētu iznākt attiecīgi 2026. un 2028. gadā.

    Norādīts, ka šis pirmais modelis, ko mēs varētu ieraudzīt 2024. gadā, darbotos neatkarīgi no telefona, tomēr lietotājam būtu nepieciešamas citas palīgierīces, kas tiek galā ar skaitļošanu un vadību. Tāpat pirmais modelis, visticamāk, darbotos uz “Android” platformas, piedāvātu 3D vizualizāciju, acu zīlīšu izsekošanas funkciju un salīdzinoši plašu redzes lauku. Brilles būtu aprīkotas ar uz āru vērstām kamerām un stereo audio sistēmu. Taču to galvenā iezīme – iespēja sazināties ar citu cilvēku “hologrammām”. “Meta” vadītājs Marks Zakerbergs uzskata, ka šādā veidā lietotājs saņems aizraujošāku pieredzi un tā būs lieliska videozvanu alternatīva.

    Reklāma

    Tomēr šķiet, ka plāni attiecībā uz šīm brillēm uzņēmumam vismaz pagaidām nav īpaši lieli. Baumo, ka tiks izlaisti vien “pāris desmiti tūkstošu” ierīču, primāri fokusējoties uz tehnoloģiju entuziastiem un izstrādātājiem. Redzēs, vai šis projekts izdzīvos tik tālu un tirgū patiešām ieraudzīsim jaunu “Meta” produktu AR briļļu veidolā. Šeit jāņem arī vērā pašu briļļu specifika – tās ir apmēram četras reizes smagākas par parastajām brillēm, un akumulatora darbības laiks sasniedz vien četras stundas. Domājot par lietotāju ērtībām, uzņēmumam šie izaicinājumi būtu jārisina.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma