Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” analītiķis: Papildinātās realitātes brilles pēc desmit gadiem aizstās “iPhone”

    Jaunākie raksti

    “Apple” analītiķis Ming-Chi Kuo uzskata, ka “Apple” nākotne slēpjas papildinātās realitātes (Augmented Reality – AR) ierīcēs, tāpēc pauž viedokli, ka uzņēmums tuvāko desmit gadu laikā plāno “iPhone” aizstāt ar AR brillēm, kuras lieliski pildīšot telefona funkcijas. Baumo, ka kompānija tās izlaidīs jau 2022. gadā.

    Analītiķis norāda, ka jaunās “Apple” AR brilles būšot tikpat jaudīgas kā “Mac” datori. Tās spēs darboties patstāvīgi – bez “iPhone” vai kādu citu “Apple” ierīču palīdzības. Turklāt šīs brilles atbalstīs virkni lietojumprogrammu, tāpēc būtībā spēs aizstāt “iPhone”. Līdz ar to Ming-Chi Kuo pieņēmumi noved pie tā, ka “Apple” mērķis nākamo desmit gadu laikā ir aizstāt “iPhone” ar papildināto realitāti, un AR brilles esot pirmais solis uz to.

    Taču pat Ming-Chi Kuo uzskata, ka “Apple” šis varētu būt diezgan ambiciozs solis. Pašreiz ir vairāk nekā viens miljards aktīvo “iPhone” lietotāju. Ja “Apple” mērķis ir tuvāko desmit gadu laikā “iPhone” aizstāt ar AR brillēm, uzņēmumam būtu jāpārdod vismaz miljards AR ierīču.

    Lai arī šie pagaidām ir tikai pieņēmumi, kas neko negarantē, pilnīgi iespējams, ka “Apple” tuvāko gadu laikā varētu krietni pievērsties AR jomai. Manuprāt, iemesls, ir metaverss, kura iespēju baudīšanai nepieciešams AR vai virtuālās realitātes aprīkojums. “Apple” noteikti nevēlēsies palaist garām izdevību padižoties un būt pirmajās rindās arī šajā jomā.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nevis "Ming-Chi Kuo", bet...
    30.11.2021 18:44

    Cien. autore!
    Mins Či Kuo – kā, piemēram, šajā publikācijā, sk.:
    https://nra.lv/pasaule/228531-klust-zinams-apple-nakama-gada-plans-attieciba-uz-iphone.htm

    Krotow
    30.11.2021 21:14

    Papildinot realitāti ar blenšanu telefonā, var arī stabā vai zem auto apstāties.

    VRE
    30.11.2021 21:28
    Reply to  Krotow

    Ar tagadējām izmaksu tendecēm pēc 10 gadiem vairums auto arī būs virtuāli, tā ka paliek tikai stabi))

    Reklāma