Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple beidzot ļaus lietotnēs izmantot citas maksājumu metodes

    Jaunākie raksti

    Pie izstrādātājiem oficiāli nonākusi iOS 15.5 Beta versija, atklājot, ka Apple pievienojis iespēju veikt maksājumus lietotnēs, izmantojot citus servisus, ne tikai caur App Store.

    Apple patīk turēt savu ekosistēmu cieši noslēgtu un lietotājiem nedod pārāk daudz brīvības noteiktās lietās. Tā ir arī apmaksa, kas jāveic lietotnēs, jo šobrīd tā notiek vienīgi caur Apple App Store lietotņu veikalu, tomēr daudzās valstīs tiek pieņemti likumi, kas šo ierobežos. Kaut arī uzņēmums pretojas, tomēr izskatās, ka izmaiņas šoreiz būs nenovēršamas. Dienvidkoreja kļuva par pirmo valsti, kas lika Apple pārtraukt savu monopola stāvokli lietotņu maksājumos, liekot izmantot arī citas metodes. Tāpat Eiropas Savienība gatavojas pieņemt līdzīgu regulējumu.

    Tāpēc iOS 15.5 Beta jau ir redzami paziņojumi un iespējas par maksājumu veikšanu citos servisos. Tomēr tie pagaidām ir ierobežoti tām lietotnēm, kuras pārraida digitālo saturu, kas atrodas citur. Piemēram, Spotify atskaņo mūziku, bet Netflix seriālus un filmas. Protams, Apple cenšas spēlēties ar šo regulējumu un samazināt interesi par to, jo, piemēram, tiek paziņots, ka izmantot trešo pušu maksājumu metodi, nebūs iespējams ērti atcelt savus abonementus. Piemēram, izmantojot App Store maksājumus, tie visi atradīsies vienā vietā un ir viegli atceļami, bet iedomājieties tagad atteikties no Spotify, Netflix, dodoties uz to mājaslapām vai lietotnēm.

    Skatoties nākotnē, visticamāk, Apple nevarēs aprobežoties tikai ar ierobežotu lietotņu skaitu, kuras var izmantot ārējās maksājumu metodes, un tās būs jāpiedāvā visām lietonēm. Būs interesanti pavērot, kāda būs lietotāju interese un atsauksmes, kad tā nonāks pie visiem lietotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma