Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota oficiāli izrāda sportisko GR Corolla

    Jaunākie raksti

    2020. gadā Toyota mūs iepazīstināja ar GR Yaris modeli, kuru mēs ar otru Kursora Māri atzinām par fantastisku esam. Patiesību sakot, faktiski visi par automašīnām rakstošie cilvēki to auto atzina par izcilu. Tagad Toyota mūs iepazīstinājusi ar otru GR modeli – GR Corolla.

    Tāpat kā ar parastajām versijām, arī GR Corolla ir lielāka nekā GR Yaris – tas ir četrdurvju hot-hatch, aprīkots ar manuālo pārnesumkārbu, Toyota pilnpiedziņas sistēmu un vēl lielāku jaudu – šeit izmantots tas pats 1,6 litru trīscilindru turbomotors no GR Yaris, bet šeit tas attīsta 300 zirgspēkus. Toyota sola, ka šis modelis arī būs skaļāks nekā tā priekšgājējs.

    Reklāma

    Arī citas lietas šeit ir tieši tādas pašas kā GR Yaris – tā pati 6-pakāpju manuālā pārnesumkārba, vecā labā rokasbremzes svira. Pieejami trīs braukšanas režīmi, kas jaudu starp asīm sadala trīs dažādās attiecībās – 60:40 par labu priekšai, 50:50 vai 30:70 aizmugurei.

    Kā tas bija sagaidāms, virsbūvē ir saskatāmas līdzības ar parasto Corolla, taču šajā versijā tā ir krietni platāka un muskuļotāka. Aizmugurē uzreiz pamanāms kārtīgs spoileris un masīvas izpūtēja caurules.

    Šasija nostiprināta, pateicoties lielākam skaitam metinājuma punktu, kā arī izmantojot vairāk strukturālās līmes. Lai taupītu svaru, durvis un motora pārsegs ir no alumīnija. Auto sver 1475 kilogramus, kas nozīmē, ka tas ir vieglāks nekā Subaru WRX vai līdzvērtīgi jaudīgais Golf R.

    Standartkomplektācijā pieejama “Core” versija, kas aprīkota ar 12,3 collu digitālo vadītāja instrumentu paneli, 8 collu multimediju ekrānu, melniem un pelēkiem akcentiem salonā, sporta sēdekļiem, alumīnija pedāļiem, tāpat pieejams bezvadu savienojums ar Apple CarPlay/Android Auto, kā arī skaņas sistēma ar 6 skaļruņiem. No drošības funkcijām uzreiz saņemam ārkārtas bremzēšanas sistēmu, adaptīvo kruīza kontroli, sistēmu joslas saglabāšanai, aklās zonas sistēmu un automātiskās tālās gaismas. Par papildus samaksu nopērkama “Performance” pakotne, kur galvenais papildinājums ir LSD diferenciāļi. Tehnoloģiju pakotne sniedz navigāciju, bezvadu viedtālruņa uzlādi, JBL astoņu skaļruņu skaņas sistēmu, savukārt “Cold Weather” pakotne nodrošina aukstam laikam nepieciešamās lietas, proti, apsildāmus sēdekļus un stūri.

    Mašīnas cenas Toyota izziņos gada turpinājumā, tuvāk brīdim, kad GR Corolla nonāks ražošanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gastons
    01.04.2022 13:29

    Interesants izpūtēju risinājums, katram virzulim pa vienam.

    Reklāma