Web Analytics
More
    Reklāma

    Bijušais Apple darbinieks tiek tiesāts par vairāk nekā 10 miljonu dolāru izkrāpšanu

    Jaunākie raksti

    ASV tiesā iesniegta prasība pret bijušo Apple darbinieku, kas no uzņēmuma spējis izkrāpt vairāk nekā 10 miljonus dolāru par viltus iepirkumu veidošanu.

    Dhirendra Prasad Apple nostrādāja vairāk nekā desmit gadus, un no amata viņu atbrīvoja 2018. gada decembrī. Šajā laikā viņš ir atbildējas par iepirkumiem Apple globālajā biznesa ķēdē. Uzņēmuma darbinieks ir sadarbojies ar noteiktiem piegādātājiem, izveidojot viltus pasūtījumus, par kuriem tie saņēma apmaksu, tomēr preces nekad netika saņemtas. Tā vietā Prasad izmantoja viltus servisa pieteikumus, lai Apple norēķinoties par detaļām, kuras reāli netika piegādātas. Kopumā krāpnieks saņēmis piecas apsūdzības, bet ne visas ir tieši saistītas ar nodarījumu Apple.

    Divi no piegādātājiem, kuri sadarbojušies ar Prasad, atziņu savu vainu un nožēlo izdarīto. Tāpat krāpnieks ir izvairījies no nodokļu nomaksas no savas krāpnieciskās shēmas. Pagaidām gan nav pieejama paša apsūdzētā komentārs, tomēr jāatzīst, ka šis ir sava veida kauna traips Apple, jo darbinieks uzņēmumā darbojies veselus desmit gadus, kaut gan nav konkrēta informācija, cik ilgā periodā tika realizēta šī shēma. Tiesas sēde gaidāma 24. martā.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma