Web Analytics
More
    Reklāma

    DuckDuckGo meklēšanas rezultātos pazeminās ar Krievijas propragandu saistītu informāciju

    Jaunākie raksti

    Meklēšanas servisa DuckDuckGo izpilddirektors paziņojis, ka mājaslapa pazeminās tos meklēšanas rezultātus, kas saistīti ar Krievijas pausto propagandu un dezinformāciju.

    Atbildot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, viena no lielākajām meklētājprogrammām DuckDuckGo paziņojusi par to, ka veiks izmaiņas savos informācijas atspoguļošanas algoritmos. Tagad tā mēģinās piešķirt zemāku prioritāti tai informācijai, kas ir saistīta ar Krievijas propagandu un dezinformāciju. Tiesa, kā noprotams no sniegtās informācijas, serviss neizslēgs šīs lapas, bet mēģinās tās atspoguļot pēc iespējas zemāk, balstoties uz noteikto cilvēka vaicājumu. Tāpat DuckDuckGo uz laiku ir apstādinājis sadarbību ar Krievijas meklētāju Yandex.

    Reklāma

    Pārsteidzoši, ka daļa servisa lietotāju pamanījušies to nosodīt, apgalvojot, ka sperot šādu soli, tas nodarbojas ar cenzūru. Uz šiem izteikumiem DuckDuckGo sniedzis komentāru, ka tā nav cenzūra, bet gan informācijas kontrole, lai lasītājs patiešām saņemtu patiesu informāciju, nevis melus. Piemēram, kādus sniedz mediji Sputnik un RT. Tāpat lapas netiek izslēgtas no meklējumiem, bet gan pazeminātas meklēšanas sarakstā. Līdzīgu soli jau 2017. gadā spēra Google.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    14.03.2022 10:23

    Pēc idejas tā ir cenzūra. mērķis cēls, bet tā ir cenzūra un viņi ir izstrādājuši rīku, kuru varēs pielietot arī naķotnē. Skumji. KO padarīs,kad 95% interneta lietotāju ir aitas.

    Reklāma