Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” un” Youtube” Eiropas Savienībā bloķē piekļuvi Krievijas medijiem RT un “Sputnik”

    Jaunākie raksti

    “Meta” globālo lietu prezidents Niks Klegs “Twitter” paziņojis, ka, reaģējot uz notikumiem Ukrainā, “Facebook” visā Eiropas Savienībā (ES) ierobežo piekļuvi diviem Krievijas medijiem “Russia Today” (RT) un “Sputnik”. Tas nozīmē, ka šo mediju lapas eiropieši neatradīs ne “Facebook”, ne “Instagram”. Jāpiezīmē, ka šie mediji jau tagad ir aizliegti visā ES.

    Šīs izmaiņas no “Meta” puses tiek ieviestas pēc tam, kad Eiropas Komisija bloķējusi RT un “Sputnik” visā ES. Pirms pāris dienām arī “Facebook” paziņoja, ka šiem medijiem liedz iespēju reklamēties un saņemt peļņu no reklāmām. Tikmēr arī pati Krievija nav sēdējusi, rokas klēpī salikusi, un daļēji bloķējusi piekļuvi “Facebook”.

    Šāds solis no “Meta” puses tiek sperts laikā, kad daudzi lielie sociālie tīkli arvien vairāk ierobežo Krievijas mediju saturu. Ne tikai “Facebook”, bet arī “Youtube“, “Twitter” un citi pēdējās dienās veic visai agresīvus pasākumus, lai ierobežotu Krievijas kontrolēto mediju satura izplatību, kas ir ievērojams dezinformācijas avots. Pašreiz lielākie ierobežojumi vērsti tieši pret RT un “Sputnik”.

    Ziņots, ka līdzīgu soli spērusi arī “Youtube”, bloķējot piekļuvi šiem Krievijas medijiem visā Eiropas Savienībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma