Web Analytics
More
    Reklāma

    Bing zaudē DuckDuckGo jaunākajā Eiropas Android meklēšanas dziņu sacensībā

    Jaunākie raksti

    Google izziņojusi jaunāko meklēšanas dziņu izmantošanas statistiku Android lietotājiem Eiropā. Par pēdējām vietām sacenšas DuckDuckGo un Bing meklēšanas dziņi.

    No 1. marta Eiropā Android viedierīcēs Google nāksies piedāvāt citu meklēšanas dziņu izmantošanu. Kuru meklētāju lietotājs izvēlēsies, tas arī kļūs par noklusējuma meklēšanas dzini visās lietotnēs un operētājsistēmā.

    Reklāma

    Google no Eiropas Komisijas jau vairākkārt saņēmusi sodus par dažādiem konkurences pārkāpumiem. Par Google meklēšanas dziņa ciešu piesaisti Android, Google jau saņēma 4.34 miljardu eiro sodu, kas saistāms arī ar meklēšanas dziņa piesaisti Android.

    Visiem meklēšanas dziņiem nepietiks vieta Android uzstādīšanas izvēlnē, tāpēc tiek gaidīts, ka Google rīkos sava veida izsoli, lai meklēšanas dziņi nonāktu Android izvēlnēs.

    Zināms, ka Latvijā bez Google meklētāja mums tiks piedāvāti arī DuckDuckGo, Info.com un Yandex meklēšanas dziņi. Bing pie mums nemaz nepiedāvās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Black
    11.01.2020 18:12

    Ja uzreiz atmet paranoiķus un tamlīdzīgos! Priekš kam, un kas vispār izmanto to “duck duck…” ?

    Krotow
    11.01.2020 20:23
    Reply to  Black

    Tur nav tāds uzsvars uz pārdošanu kā Google. T.i. ja meklē informāciju par to kā mājās nomainīt spuldzīti, pirmajās 50 rezultātos nestāvēs Depo un sēņuku reklāmas. Un mazāks risks ka pēc meklētām un apmeklētām vietnēm sāks piesūtīt reklāmas vai vēl ko jautrāku.

    Artis A
    11.01.2020 20:39
    Reply to  Black

    Es pats izmantoju telefonā, patīk, ka mazāk ņem vērā to, ko runāju viedā TV tuvumā :D Bet ja godīgi, tad nekādas atšķirības ikdienā, it īpaši telefonā. Lūk datorā ir ērtāk, jo vismaz man vajag bieži konvertēt inch -> cm, USD -> EUR utt. Tur Google ir kā kulaks uz acs.

    digitalk
    12.01.2020 01:01
    Reply to  Black

    googles meklēšanas kvalitāte ir acīmredzami degradējusies pēdējo gadu laikā. var jau būt, ka tas ir saistīts ar SEO un indeksējamās informācijas apjomu, bet man kaut kā vienaldzīgas googles problēmas. arvien vairāk pirmajos rezultātos dod ārā bezsakaru, kur pat nav visu meklēto vārdu. reāli sāk prasīties pēc find funkcijas pirmajos 200+ googles meklēšanas rezultātos, lai atsijātu drazu.

    un jā, «tas, ka man ir paranoja, vēl nenozīmē, ka man neseko».

    Reklāma