Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” aptur produktu un pakalpojumu tirdzniecību Krievijā

    Jaunākie raksti

    Sekojot “Apple” piemēram, arī “Microsoft” nolēmis uz laiku pārtraukt savu produktu un pakalpojumu tirdzniecību Krievijā. Šis solis sperts dažas dienas pēc tam, kad “Microsoft” ierobežoja Krievijas valsts medijus savās platformās un kad Ukrainas vicepremjers Mihailo Fjodorovs aicināja uzņēmumu bloķēt Krievijas spēlētāju “Xbox” kontus.

    “Microsoft” uzskata, ka produktu un pakalpojumu tirdzniecības apturēšana Krievijā šajā situācijā ir nepieciešams solis. Pēc uzņēmuma prezidenta Breda Smita domām, šādiem “konkrētiem soļiem” būtu vislielākā ietekme. Vienlaikus, attīstoties situācijai Ukrainā, būs nepieciešami arī papildu soļi. Tāpēc varam būt gatavi, ka “Microsoft” piemēros vēl kādus ierobežojumus Krievijai.

    Reklāma

    Šāda “Microsoft” nostāja varētu atstāt diezgan būtisku ietekmi uz tehnoloģiju izmantošanu Krievijā. “Microsoft” produktus un pakalpojumus Krievijā izmanto diezgan aktīvi, starp kuriem ir “Windows”, “Office”, “Microsoft 365”, “Azure”. Lai gan esošie lietotāji var nezaudēt piekļuvi šiem pakalpojumiem, tas var radīt problēmas ikvienam, kam ir jāiegādājas jauns produkts vai jāatjauno abonements.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    04.03.2022 23:31

    Jaunas licences acīmredzot vairs nebūs. T.i. legāla Windows 11 un Office 365 arī. Skaisti. Lai rullē vaļā opensource uz ķīniešu Zhaoxin procesoriem, jo arī TMSC krievfašistus pasūtīja turpat kur viņu kuģi un nacionālais Elbruss ir nogrimis. Divējādas sajūtas… tas pavisam nebija veids kā popularizēt opensource. Taču esam tur kur esam.

    Čiekurs
    05.03.2022 10:15

    Par šo tēmu, kad ļoooooti daudzi uzņēmumi un cilvēki pārtrauc sadarbību ar krieviju, mani rada bažīgu, pēc cik ilga laika viņi “piedos un sapratīs”, un atsāks darboties kā iepriekš.
    Manu naidu pret utainajiem okupantiem neko daudz vairs nav iespējams pastiprināt, bet es būšu ļoti vīlies redzēt, ka pēc gada viss jau būs aizmirsts un labie darbi beigušies.

    Kursors.lv
    05.03.2022 10:25
    Reply to  Čiekurs

    Kad Krievija pārtrauks karu Ukrainā un aizvāks no šīs valsts visu savu karaspēku, tad arī varēs samazināt sankciju tvērumu.

    Čiekurs
    05.03.2022 10:43

    Nu pag, krievi aizbrauc izkaro, nogalina, izposta, atbrauc atpakaļ un apkārtējās valstis sāk samazināt sankcijas? Tā tam nevajadzētu būt. Sancijas varētu samazināt, kad esošā vara ir pilnībā nomainīta, samaksātas kompensācijas cietušajiem un pilnībā mainīta politika. Bet tas nenotiks tuvākajā desmitgadē.
    Es saku, ka nebūs mugurkaula un atmiņa būs īsa. Gan mūsējiem oktobra vēlēšanās, gan uzņēmumiem saistībā ar krieviju. Krievi paņems no Ukrainas tik daudz, cik varēs un pēc neilga laika sadarbība atsāksies.

    Kursors.lv
    05.03.2022 11:21
    Reply to  Čiekurs

    Šobrīd ir jāaptur karš. Tā ir prioritāte nr. 1. Pēc tam jāsaved kārtībā Ukraina un pārējiem jāatgriežas pie darba, biznesa attīstīšanas.

    Čiekurs
    05.03.2022 11:36

    Man patīk tavs nevainīgais skatījums :)

    Roberts
    05.03.2022 11:58

    @krisdabz karu nevar apturet. principa tuvako nedelu laika kritis kijeva un tad putlers iecels marionesu valdibu + kadus 10 gadus turpinasies partizanu kars , principa ukraina bus sirija 2.0 kur ukraini pret krieviem izmeginas rietumos raditas ierocu sistemas. un tikmer krievija iestigs 19 gadsimtā.

    Kursors.lv
    05.03.2022 12:03
    Reply to  Roberts

    Varbūt jā un varbūt nē. Laiks rādīs.

    Roberts
    05.03.2022 13:39

    swift sankcija ir tiki deklarativi speciga , rus ir savas maksajumu sistemas , NATO neriskēs slēgt ua debesis tapec ka fiziski lai to izdaritu ir piemeram jaiznicina krievu pretgaisa aizsardzibas sistemas s – 400 kas mierigi var atrasties krievijas teritorija tatad lai kontroletu gaisu vajag atklatu nato krievijas karadarbibu. un tad risks pastav ka putlers uzbruk eiropai.

    principa seit nav vienkarsas izejas no situacijas. deretu sakt vakt crowfunding kampanu lai kads novac putleru piemeram goals 10 miljardi euro + vairakas valstis nosaka pilnu immunity.

    Reinis Rozitis
    05.03.2022 12:30
    Reply to  Čiekurs

    > sāk samazināt sankcijas?

    Domāju, ka šoreiz ir/būs savādāk. Nu, piemēram, pret Ziemeļkoreju nekas nav samazināts jau cik ilgi.

    Krievijai līdz šim daudz kas/viss piedots tikai skatoties uz “cenu benzīntankā”, bet šobrīd lielvalstis, kuras ir vislielākās patērētājas (ASV, Vācija), faktiski ir paziņojuši plānus un risinājumus (Vācija LNG termināļu būve, ASV ieguves palielināšana Aļaskā tāpat arī Irānai varētu noņemt embargo, kas faktiski pilnībā aizstātu Krieviju) kā no Krievijas trubām atteikties. Neko citu vairs nevienam nevajag.

    Roberts
    05.03.2022 13:44
    Reply to  Reinis Rozitis

    busim reali nebus ta ka eiropa parstas uzreiz pirkt krievijas gazi naftu. mes tak ari tikko sakam piesuknet incukalna terminali , no kurienes tad vinu piesukneja ja ne no krievijas ?

    Reinis Rozitis
    05.03.2022 13:54
    Reply to  Roberts

    Norvēģijas, US un Kataras..

    Roberts
    05.03.2022 14:58
    Reply to  Reinis Rozitis

    Incukalna termināli no kataras ? lūdzu avotu sadam apgalvojumam.

    Reinis Rozitis
    05.03.2022 16:05
    Reply to  Roberts

    > Incukalna termināli no kataras ? lūdzu avotu sadam apgalvojumam.

    “Rīga, 4.marts, LETA. Valsts gāzes rezervju papildināšanai AS “Latvenergo” iepirks aptuveni divas teravatstundas (TWh) gāzes no Norvēģijas, ASV un Kataras,”

    “Noslēgtie līgumi paredz sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) piegādi uz Klaipēdas LNG termināli un gāzes iesūknēšanu Inčukalna pazemes gāzes krātuvē aprīlī un maijā. ”

    https://www.leta.lv/home/important/0A2DC32F-97F8-4062-9F16-27F744F467C6/

    Reinis Rozitis
    05.03.2022 13:57
    Reply to  Roberts

    Ja reāli, tad nav nepieciešams pat neko rēali uzreiz pārstāt – faktiski ar nodomu plānu pietiek.
    Ja paseko naftas tirgum, ja var ticēt pēdējiem ziņojumiem, taf bez visa embargo tur kaut kādam Transrosņeft un kaut kādiem tur mazākiem tirgotājiem nav izdevies vakar/šodien nopārdot nevienu “fjūčersu”, neskatoties, ka tas ir pa N dolāriem lētāks ..

    https://www.reuters.com/markets/asia/surgutneftegaz-fails-place-its-march-urals-oil-sanctions-bite-2022-03-02/

    Last edited 2 years ago by Reinis Rozitis
    Roberts
    05.03.2022 13:53
    Reply to  Čiekurs

    runajot par kompensacijam vispirms lai samaksa kompensacijas mums par psrs okupaciju. un tad tikai ua.

    Opis
    07.03.2022 10:09

    Moody’s Cuts Russia’s Rating Deeper Into Junk Territory to CA
    Varēs tusēt kopā ar Argentīnu, Kubu. :)
    Domāju, ka šis ir stingrs signāls rietumu kompānijām un investīcijām..

    bobis
    10.03.2022 10:48

    Tas ietekmes tikai windows 11 lietotajus.

    Reklāma