Web Analytics
More
    Reklāma

    Ukraina vēlas, lai “PlayStation” un “Xbox” bloķē Krievijas un Baltkrievijas spēlētāju kontus

    Jaunākie raksti

    Ukrainas valdība vēlas, lai lielākie videospēļu industrijas pārstāvji pievienojas pārējiem tehnoloģiju uzņēmumiem un uzliek savus ierobežojumus Krievijai. Ukrainas vicepremjers Mihailo Fjodorovs ir aicinājis “Microsoft”, “Sony” un citas spēļu kompānijas “uz laiku bloķēt” visus Krievijas un Baltkrievijas spēlētāju kontus.

    Fjodorovs šajā sakarā arī lūdzis eSporta rīkotājus apturēt Krievijas un Baltkrievijas spēlētāju dalību un atcelt visus pasākumus, kas plānoti kādā no šīm valstīm. Viņaprāt, šie soļi motivētu krievus pretoties “apkaunošajai militārajai agresijai” Ukrainā un uzskata, ka tehnoloģiju ierobežojumi varētu būt “labākā atbilde” uz Krievijas militāro aparatūru.

    Reklāma

    Pagaidām nav skaidrs, kādu nostāju šajā jautājumā paudīs “Microsoft” un “Sony” un, vai tie piekritīs Fjodorova lūgumam bloķēt Krievijas spēlētāju “Xbox” un “PlayStation” kontus. Vienlaikus “Microsoft” jau ir aizliegusi Krievijas atbalstītos medijus un, iespējams, grasās pievienoties “Apple” produktu tirdzniecības apturēšanā šajā valstī. Tāpēc vismaz no šī uzņēmuma puses būtu gaidāma piekrišana arī šajā jautājumā.

    Tomēr nav gluži tā, ka videospēļu industrijas uzņēmumi neatbalstītu Ukrainu šajā karā. Piemēram, “Cyberpunk 2077” izstrādātājs “CD Projekt Red” humānās palīdzības pasākumiem Ukrainā ziedojis 232 000 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Vilis Lauskis
    03.03.2022 10:19

    Pareizi, lai katrs Krievijas rupucis kurš lieto Xbox arī jūt savi piederību Russkij Mir.

    oxeed
    03.03.2022 11:43

    Man ir krievu konts, jo LV, ka reģiona PSstore nav. Pie tam, dēļ rubļa svārtsības var iekonomēt pērkot spēles.

    Raivis Terinks
    03.03.2022 15:26
    Reply to  oxeed

    PRecīzi manas domas, ka LV jau tā dzīvo bez konta savā reģionā….

    Biteme
    03.03.2022 21:58
    Reply to  oxeed

    Kādam vairs nav māju, bet tev nebūs konta – gan jau pārdzīvosi.

    Raivis Terinks
    03.03.2022 15:26

    Iesākuma X-box varētu izveidot (atbloķēt) XboxLiveGold Latvijai un austumeiropas reģionam. Citādi mēs te reāli jūtamies ka esam zem sankcijām jau pēdējos 20 gadus, un visi jau iemācījušies reģistrēt kontus uc UK 😕 (Pieļauju ka RU spēlētāji lieliski izdarīs to pašu, un kontus pārmetīs uz kādu rietumvalsti).

    Opis
    03.03.2022 15:45
    Reply to  Raivis Terinks

    To darīs advancēti lietotāji. Kamēr visiem šo apiešanu sakārtos – paies laiks.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    04.03.2022 01:52

    Nu jau pat bērniem ķeras klāt – grib bloķēt “PlayStation” un “Xbox” :(

    Rakso
    04.03.2022 08:42

    It kā Putins Ukrainas bērnus nebūtu aizticis.. vairāki gājuši bojā viņa “atbrīvošanas” misijā. Putins saviem bērniem skolās sevi slavē par savu veikumu Ukrainā, vajag atvērt viņiem acis, ka viņiem meli pilnas acis un ausis.

    Reklāma